Instagram, Facebook i Messenger dobijaju tematske ikone za Android

Kompanija Meta je popustila i sada njene aplikacije Instagram, Facebook i Messenger dobijaju tematske ikone u paleti boja koju koristite na Android telefonima

Instagram, Facebook i Messenger dobijaju tematske ikone za Android

Sa širenjem Android 14 operativnog sistema, kompanija Meta odlučila je da se pridruži aplikacijama drugih kompanija, pa je tako za svoje Instagram, Facebook i Messenger dopustila da dobiju tematske ikone koje generiše Material You dizajn na Android telefonima. Tematske ikone debitovale su na Android 12 sistemu, a u sledećoj verziji proširene su na aplikacije nezavisnih kompanija da prikažu svoje aplikacije u paleti boja dizajna koji koristite na uređaju.

To prvobitno nije bila baš korisna funkcija zbog ograničene podrške za aplikacije, ali vremenom lista aplikacije je rasla i sada neke od najpoznatijih aplikacija dodaju podršku za ovu opciju.

Instagram je dodao tematsku ikonu prvi put sa verzijom Android aplikacije 307.0.0.0.30 koja je trenutno u „Alpha“ verziji. U međuvremenu, i glavna Facebook aplikacije takođe je dobila ovu podršku na verziji 439.0.0.0.30.

Kada je u pitanju Facebook Messenger, 9to5Google piše da i on sa verzijom 433.0.0.0.8 dobija podršku za tematske ikone, kao u Alpha programu, tako i u beta verziji.

Alpha izdanja aplikacija nisu dostupna u Play prodavnici kao kod uobičajenih beta programa, pri čemu Facebook umesto toga, distribuira Alpha verzije preko užeg kruga ljudi. To znači da pomenute verzije ovih aplikacija i dalje nisu došle do stabilnog ažuriranje za sve korisnike, ali kada to bude slučaj, u njihovim opisima u okviru Play prodavnice će to pisati.

Iako Meta prilično kasni za ostalim kompanijama kada su u pitanju tematske ikone za Android, lepo je videti da se trudi da se pridruži listi aplikacija koje to već omogućavaju.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Nikola Iphone 11

    Imam fb vec 14 godina i jos uvek nisam dobio nove smajlice za reagovanje,aplikacija je azurirana i nista,ovako izgledaju novi smajlici za reagovanje,telefon samsung s23 obican


    View image at the forums

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi