Gemini na Androidu napreduje i pomaže vam u više aspekata svakodnevnog života

Gemini AI na Androidu donosi moćnije funkcije ličnog asistenta i poboljšanu privatnost, čineći vaš telefon još korisnijim pomoćnikom u obavljanju svakodnevnih stvari

Gemini na Androidu napreduje i pomaže vam u više aspekata svakodnevnog života

Google potpuno menja način na koji komuniciramo sa našim Android telefonima integracijom svog sve boljeg Gemini AI modela  u operativni sistem. Ovo će poboljšati sposobnosti asistenta, čineći ga pričljivijim, razumljivijim i sposobnijim za obavljanje složenih zadataka. Takođe će uvesti nove funkcije kao što je mogućnost interakcije sa aplikacijama i generisanje slika.

Pričljiviji i moćniji Gemini asistent

Integracija Geminija će potpuno promeniti iskustvo korišćenja Android asistenta na koje ste navikli. Sa njim ćete moći da vodite prirodan razgovor, kao da razgovarate sa drugom osobom. Pored toga, sada će biti u stanju da razume vaše namere, prati vaše misli i izvršava složene zadatke.

Duboka integracija sa operativnim sistemom omogućiće Geminiju da obavlja širi spektar radnji. Na primer, moći ćete da koristite Geminija u bilo kojoj aplikaciji i postavljate pitanja o sadržaju koji vidite na ekranu. Ovo otvara nove mogućnosti, poput dobijanja specifičnih informacija o YouTube videu ili veb stranici, nakon čega možete generisati slike direktno i deliti ih sa drugima.

Nove Gemini funkcije i poboljšana sigurnost

Prvobitno najavljen tokom Google I/O konferencije, Google uvodi Gemini Live, mobilno iskustvo konverzacije koje omogućava detaljne razgovore sa asistentom. Možete postavljati složena pitanja, istraživati ideje ili čak dobijati predloge za poslove koji odgovaraju vašim veštinama i iskustvu. Zamislite to kao Gemini u pojačanom izdanju. Ova funkcija se trenutno uvodi na engleskom jeziku za pretplatnike Gemini Advanced servisa na Android telefonima i uskoro će biti dostupna na više jezika.

Google naglašava da, iznad svega, privatnost ostaje glavni prioritet, čak i sa poboljšanim AI sposobnostima. Sada Gemini može sigurno povezati vaše relevantne lične podatke sa ogromnom Google bazom znanja, a sve kako bi pružio potrebnu pomoć na nivou pojedinačnog korisnika.

Na primer, može kreirati plan vežbanja na osnovu poruka vašeg trenera ili koristiti vaš CV da napiše biografiju za posao. Sve ovo se obavlja unutar sigurnog okruženja Google-a, bez potrebe da se podaci dele sa drugim AI provajderima, čime se vaši podaci čuvaju.

Pored toga, Google se ponosi time što je Android prvi mobilni operativni sistem sa velikim, lokalnim multimodalnim AI modelom – Gemini Nano. To znači da za neke osetljive upotrebe, poput sumiranja poziva ili organizacije slika, vaši podaci nikada ne moraju napustiti vaš telefon, čime se dodatno osigurava privatnost.

Široka dostupnost i kompatibilnost uređaja

Google kaže da je posvećen tome da Gemini učini dostupnim što većem broju korisnika. Trenutno je podržan na 45 jezika, u preko 200 zemalja i nastaviće da se širi. Takođe je kompatibilan sa stotinama modela telefona različitih proizvođača i optimizovan je za različite formate Android uređaja, uključujući sklopive uređaje.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Gemini je takođe dizajniran da bude lako dostupan kad god vam zatreba. Možete prevući prstom iz ugla ekrana na Samsung uređajima ili pritisnuti i držati power taster na Pixel i drugim uređajima, da biste ga aktivirali.

Unapređenja za Pixel 9 i buduća ažuriranja

Uz integraciju Geminija, Google uvodi i druge AI-funkcije na Android, kao što je nova funkcija deljenja u okviru Circle to Search. Ovo će vam omogućiti da zaokružite deo na ekranu i odmah ga podelite sa drugima. Korisnici Pixel 9 uređaja će takođe imati pristup dodatnim AI mogućnostima.

Ova ažuriranja i još mnogo toga se očekuje u narednim mesecima na podržanim Android uređajima. Čini se da Google-ova fokusiranost na AI integraciju signalizira budućnost u kojoj naši telefoni postaju još korisniji i intuitivniji, prilagođavajući se našim potrebama i olakšavajući nam život, prenosi Phone Arena.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi