Gmail olakšava odjavljivanje od nepoželjnih mail-ova na vebu

Plavo 'Unsubscribe' dugme stiglo je na Gmail veb verziju.

Gmail olakšava odjavljivanje od nepoželjnih mail-ova na vebu

Google-ova stroža pravila za masovne pošiljaoce na Gmail pošti, usmerena na smanjenje spama i olakšavanje odjavljivanja od nepoželjnih e-pošta, počela su se pojavljivati na Gmail veb verziji.

Kako je primećeno od strane 9to5Google, boldovana plava slova “Otkaži prijavu” sada se pojavljuju pored imena pošiljaoca, verifikacione kvačice (ako je imaju) i e-adrese. Redizajnirano dugme u istoriju šalje nešto diskretniju verziju iz 2014. sa svojim običnim sivim tekstom podvučenim crtom.

Google je u oktobru postavio prag za stopu spama za masovne pošiljaoce e-pošte. Kompanija je ovime praktično odgovorila kompanijama i grupama koje šalju više od 5.000 Gmail poruka dnevno da minimiziraju bombardovanje sandučića korisnika. Sve je to deo Google-ovog plana da drži nepoželjne poruke pod kontrolom.

Najkasnije do februara 2024. godine, masovni pošiljaoci e-pošte će morati omogućiti Gmail korisnicima lak izlazak iz njihovih mailing lista pomoću dugmeta jednim klikom na ‘Odjavi se’. Ali ako koristite Gmail na vebu, već ste možda primetili istaknutu novu opciju za odjavljivanje.

Za razliku od prethodne, diskretnije verzije iz 2014, ovo dugme zahteva potvrdu pre nego što Google preduzme inicijativu za odjavljivanje umesto vas slanjem e-pošte sa vašeg naloga.

Dodatno, kada preletite mišem preko poruke u svom sandučetu, ova prečica takođe se pojavljuje s desne strane, pre Arhiviraj i Obriši.

Ovaj boldovani tekst verovatno se takođe priprema da stigne i na Gmail Android aplikaciju. Google je već počeo da testira prošlog meseca dugme za odjavu’ za Gmail na Androidu kako bi mobilna verzija bila usklađena s veb verzijom. Dugme za odjavu sa mailing lista takođe se nalazi s desne strane adrese pošiljaoca na mobilnom uređaju.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi