Gmail vas oslobađa nepotrebnih odgovora na mejlove dodavanjem reakcija sa emotikonima

Umesto da bespotrebno odgovarate na ne tako bitne ili dosadne poslovne mejlove, Gmail vas oslobađa ovog napora jer na poruke dodaje reakcije sa emotikonima

Gmail vas oslobađa nepotrebnih odgovora na mejlove dodavanjem reakcija sa emotikonima

Neki će reči konačno, drugi nažalost, ali činjenica je da Gmail dobija reakcije sa emotikonima pomoću kojih možete brzinski „odgovoriti“ odnosno reagovati na mejl, a da toga bude svesna i druga strana. Na ovaj način, praktično, Gmail vas oslobađa nepotrebnih odgovora na mejlove koji su dosadni i oduzimaju vreme.

Glasine koje su se pojavile prethodnog meseca, sada su i zvanično potvrđene od strane kompanije Google koja je objavila da dodaje ovu funkciju na svoju Gmail platformu. Nova funkcija biće lansirana postepeno, a stići će prvo do Android korisnika, a onda i do Gmail za iOS i desktop, odnosno veb verzije.

Znaćete da ste i vi dobili ovu funkciju kada na dnu mejla vidite „Add emoji reaction“ i emotikon 😊. Dodirnite ovu opciju da biste izabrali odgovarajući emotikon za reakciju na mejl, dodirnite emotikon i on će biti poslat kao reakcija.

Sve, već eventualno postojeće reakcije na mejl, ukoliko je on poslat na više adresa, biće vidljive takođe na dnu poruke, a ako dodirnete i zadržite svaku od njih saznaćete ko je tako reagovao. Ukoliko samo dodirnete neku od postojećih reakcija, bez zadržavanja, i vi ćete reagovati na isti način.

Međutim, moći ćete da uklonite reakciju tako što ćete dodirnuti opciju „Undo“. Međutim, vremensko ograničenje poništavanja ove reakcije zavisiće od toga kako namestite „Undo send“ podešavanja koja možete podesiti samo na kompjuteru. Kako piše na Google blogu, poništavanje reakcije dostupno je od 5 do 30 sekundi od momenta kada je postavite.

Takođe, nekoliko emotikona imaće posebne „moći“, koje će omogućiti animaciju preko cele stranice, kao što je emotikon kapice za žurku. Iz predstavljenog, zvuči kao da će nova Gmail funkcija biti slična onima kojima reagujemo i na objave na društvenim mrežama ili u drugim aplikacijama za onlajn komunikaciju.

Ipak, postoje i izvesna ograničenja nove funkcije. Ukoliko koristite nezavisne mejlove koje ste povezali sa svojim Gmail nalogom, svaka pojedinačna reakcija stići će kao poseban mejl odgovor. Takođe, reakcije neće biti dostupne na školskim ili poslovnim nalozima, kao ni ukoliko je mejl poslat na više od 20 adresa ili u okviru grupne liste, ukoliko koristite opciju BCC, odnosno skrivene kopije i ako poruka ima Client-side enkripciju.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi