Google Chrome nakon ažuriranja postao najbrži web pretraživač

Ovaj uspeh dolazi nakon brojnih unapređenja u koja su izvršena pozadini radnog okruženja, unapređujući Chrome performanse za 72%

Google Chrome nakon ažuriranja postao najbrži web pretraživač

Google Chrome je postao najbrži internet pretraživač na svetu. Tim koji vodi Chrome projekat u okviru kompanije Google je ovu vest podelio u četvrtak. Veruje se da su brojna unapređenja koja se izvršavaju u pozadini radnog procesa, pomogla Chrome-u da postigne najbolji rezultat na Speedometer testu.

Google Chrome je najviše korišćeni pretraživač na svetu, postigao je najbolji rezultat na Speedometer 3.0 testu, koji meri odzivnost web aplikacija. Speedometer takođe pomaže u proceni brzine odziva web aplikacija i prati koliko je pretraživač brz i efikasan.

Tim koji stoji iza Chrome-a veruje da nije dovoljno biti brz većinu vremena, već je važno biti brz sve vreme. Ovaj pristup je omogućio Chrome-u da postigne rekordne rezultate i postane lider na tržištu web pretraživača.

Kako je Google Chrome optimizovan za brzinu?

Google je intenzivno radio na razumevanju potreba tržišta i sproveo odgovarajuće promene. Kao rezultat tih napora, kompanija veruje da je Chrome povećao svoj rezultat za 72%. Ovo dostignuće su postigli nakon brojnih optimizacija i ažuriranja tokom vremena.

Većina korisnika Chrome-a na internetu hvali Google napore i impresionirani su rezultatima. Ali, kako su to postigli?

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

“Kao što milijarde ljudi koriste internet svakodnevno, pretraživač postaje sve odgovorniji za hostovanje mnoštva aplikacija odjednom, što izaziva borbu za raspoložive resurse. Multi-procesni Chrome pretraživač zahteva brojne resurse: CPU i memoriju, ali i iz svojih internih servisa. Zbog toga smo se fokusirali na identifikaciju i rešavanje sporih interakcija na osnovu podataka s terena prikupljenih od korisnika Chrome-a, što je najmerofdavniji izvor kada je reč o stvarnim korisničkim iskustvima..

Google je odlučio da napravi ciljane optimizacije, posebno onih funkcija koje su povećale rezultat Chrome-a. Na primer, funkcija SpaceSplitString se intenzivno koristi za pretvaranje razdvojenih stringova kao što su oni u “class=’foo bar’ ” u listu. U ovoj funkciji, tim je uklonio neke nepotrebne provere.

Postavljanje standarda i očekivanja za budućnost

Jednostavnim rečima, Google je praktično postavio standard za sebe. U ovakvim okolnostima, može se reći da ćemo u narednim danima svedočiti o sve više poboljšanja u pretraživaču, praćenih dodatnim optimizacijama.

Sada ostaje da vidimo koje će strategije usvojiti Google konkurencija poput: Apple, Microsoft, Safari, Firefox i drugih kako bi ostali konkurentni na tržištu, prenosi Interesting Engineering.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi