Google Chrome priprema svoju verziju Circle to Search funkcije za desktop

Circle to Search je vrlo korisna funkcija za Android zbog svoje jednostavnosti, a sada deluje da će biti dostupna i na Google Chrome desktop platformama

Google Chrome priprema svoju verziju Circle to Search funkcije za desktop

Google je nedavno predstavio funkciju Circle to Search za Android, proširujući je na više uređaja. Funkcija radi jednostavno: kada je aktivirate, možete da nacrtate krug ili da unesete željene pojmove kako biste dobili više informacija o njima. Sada izgleda da Google priprema ovu funkcionalnost i za Google Chrome u desktop verzij.

Korisnik na platformi X (bivši Twitter), koji se potpisuje kao @Leopeva64, podelio je objavu u kojoj tvrdi  da Google nastavlja sa ažuriranjem radova na funkciji Circle to Search unutar Chrome pregledača. Ovo je u osnovi proširena verzija Google Lens funkcije koja već postoji u Chrome-u.

Kada pritisnete Google prečicu na bočnoj traci, pojaviće se ažurirani korisnički interfejs sa ljubičastim delom koji izlazi preko osnovnog interfejsa pregledača, slično kao na Android telefonima. Odatle možete kliknuti i prevući da biste „zaokružili” element na ekranu.

Rad na korisničkom interfejsu je u toku već neko vreme, ali očigledno je da se korisničko iskustvo usklađuje sa onim koje se koristi za Circle to Search na Android platformi. Što se tiče datuma kada će ova funkcija biti dostupna korisnicima, to još uvek nije jasno.

Za sada nije aktivirana ni u Chrome Canary verzijama, tako da može proći neko vreme pre nego što bude dostupna. S obzirom na to da Google radi na dodavanju više AI funkcija u Chrome, logično je da će ova funkcija biti implementirana pre ili kasnije.

U međuvremenu, na Microsoft Edge-u, funkcija „Circle to Copilot” je takođe primećena ranije ove godine.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi