Google Cubes će pomoći Android korisnicima da otkriju nove aplikacije

Google Cubes je verovatno centralni hub koji će pomoći Android korisnicima da otkriju nove aplikacije na Play Store prodavnici

Google Cubes će pomoći Android korisnicima da otkriju nove aplikacije

Izgleda da Google razvija aplikaciju za Play Store nazvanu Cubes. Prvi put je primećena ranije ove godine, a u februaru je Google News Telegram kanal objavio: “Sve što trenutno imamo je prečica koja otvara praznu stranicu i ‘Cubes entry point widget‘.

Međutim, kako se navodi, “kako prečica tako i widget su deo aplikacije Play Store.” Android Police sada tvrdi da bi Cubes aplikacija mogla biti centralni hub koji će se koristiti za otkrivanje novih aplikacija u različitim kategorijama.

Google Cubes će biti centralni hub za vaše nove aplikacije

Drugim rečima, Cubes aplikacija može pomoći Android korisnicima da pronađu nove aplikacije za instalaciju na osnovu kategorije već instaliranih aplikacija na telefonu. Urednik Google News Telegram kanala Nail Sadykov piše: “Moje pretpostavke su da će Cubes biti vrsta ‘centra za zabavu’ gde će biti smešteni kupljeni filmovi, igre i knjige. Međutim, moguće je da grešim.” Sadykovova pretpostavka ipak može biti dobra. Zašto?

Otkriveno je i da postoji stranica postavki koja ima listu “Cubes”. Ta lista uključuje: Watch, Social, Shopping, Listen, Games, Read, Food i Sandcube.

U uputstvima piše “organizujte redosled svojih Cube-ova i upravljajte aplikacijama unutar svakog od njih.” Otvaranjem Cube za gledanje, sa uključenim prekidačem, uputstva kažu: “Izaberite sadržaj koje aplikacije želite videti u ovom Cube-u.”

AssembleDebug, koji prikazuje detalje o kodu aplikacije, otkrio je da će korisnici moći da vrše kupovine putem Cube, iako nije jasno šta će tačno Android korisnici moći tačno da kupuju. Jedna mogućnost su plaćene aplikacije.

Kada je Cubes prvi put primećen u januaru ove godine, aplikacija je bila samo kontura koja nije davala nikakve naznake o tome šta je namena ove aplikacije. Korisnički interfejs je malo proširen od tada, ali još uvek nema sadržaja u aplikaciji jer backend još uvek nije javno dostupan.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi