Preklopni telefoni će uz Android 14 moći da prikažu aplikacije na oba ekrana istovremeno

Preklopni telefoni dobijaju proširenu podršku za režim dvostrukog prikaza u Androidu 14, a developeri već razvijaju veliki broj aplikacija

Preklopni telefoni će uz Android 14 moći da prikažu aplikacije na oba ekrana istovremeno

Jedna od karakteristika koju imaju preklopni telefoni u obliku knjige, poput Samsung Galaxy Z Fold 5, je da imaju ekrane kako sa unutrašnje, tako i sa spoljne strane, ali uglavnom se može koristiti samo jedan ekran istovremeno. Uskoro bi to moglo da se promeni, uz proširenu podršku za režim dvostrukog prikaza za preklopne telefone u Android 14 OS-u.

Kada koristite uređaj poput Galaxy Z Fold 5, obično odlučujete koji ekran želite da koristite u datom trenutku. Postoje samo dva primera gde spoljni ekran i unutrašnji ekran mogu da se koriste istovremeno. Prvi je aplikacija za kameru, gde se spoljni ekran može koristiti kao tražilo za selfije sa zadnjom kamerom, dok je unutrašnji ekran i dalje uključen. Drugi je Interpreter Mode kod Pixel Folda, koji je uveden prošlog meseca.

Kako izveštava Android Police, Google dodaje “eksperimentalne API-je za pristup zadnjem ekranu” Jetpack WindowManager bibliotekama. Ovo je već delimično bilo prisutno u Androidu 13, ali u Android 14, Google posebno dodaje podršku za “režim dvostrukog prikaza”, koji omogućava aplikaciji da prikaže sadržaj na oba ekrana istovremeno.

Ova nova opcija je trenutno dostupna svim developerima aplikacija, kao i svim proizvođačima Android uređaja, pa postoji potencijal za čestu upotrebu ove funkcionalnosti. Za šta bi se ona mogla sve koristiti, ostaje da se vidi.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi