Android 14 stiže: Samsung potvrdio listu od preko 20 Galaxy telefona koji će dobiti OneUI 6

Kompanija Samsung je potvrdila prvih nekoliko Galaxy pametnih telefona iz drugih serija koji će biti spremni za Android 14 i OneUI 6 u narednim nedeljama

Android 14 stiže: Samsung potvrdio listu od preko 20 Galaxy telefona koji će dobiti OneUI 6

Nakon što je juče obradovala korisnike svojih pametnih telefona iz Galaxy S23 serije svežim OneUI 6 ažuriranjem u većem delu sveta, kompanija Samsung je sada potvrdila prvih nekoliko Galaxy pametnih telefona iz drugih serija koji će biti spremni za Android 14 u narednim nedeljama.

Android 14 za Samsung uređaje dolazi u obliku One UI 6.0, ažuriranja koje donosi poboljšanja platforme od strane Google-a, kao i ažuriranja Samsungovog korisničkog interfejsa.

Ova ažuriranja uključuju niz novih funkcija kamere, ažurirane emotikone i još puno toga. Međutim, ovo ažuriranje je na početku dostupno isključivo za Galaxy seriju S23 koje je isporučeno OTA 30. oktobra.

Android 14 / OneUI 6 stiže u narednim nedeljama, naravno, sukcesivno

Prema maloj listi koju je Samsung objavio, a prenosi 9to5 Google, ostali Galaxy pametni telefoni koji će dobiti Android 14 obuhvatiće modele flagship uređaja iz prethodnih nekoliko godina, sklopivih telefona i nekoliko uređaja iz A serije.

Pominjući nove funkcije koje dolaze sa “Enhance-X” unapređenjem, Samsung je takođe potvrdio da će više od 20 uređaja biti ažurirano na One UI 6.0, među kojima nema mnogo iznenađenja.

Ova početna lista uključuje uređaje koji su pušteni u prodaju od 2020. godine i novije, počevši od Galaxy S serije uređaja, preko Z i zaključno sa par modela A serije.

Galaxy serija S23
Galaxy serija S22
Galaxy serija S21
Galaxy serija S20

Pored toga, gotovo svi Samsung sklopivi telefoni dobiće One UI 6, osim originalnog Galaxy Fold uređaja.

Galaxy Z Fold 5
Galaxy Z Fold 4
Galaxy Z Fold 3
Galaxy Z Fold 2
Galaxy Z Flip 5
Galaxy Z Flip 4
Galaxy Z Flip 3
Galaxy Z Flip 5G
Galaxy Z Flip

Napokon, Samsung je takođe potvrdio da će i Galaxy Note 20, Galaxy A54 i Galaxy A53 biti spremni za ažuriranje na OneUI 6, odnosno Android 14.

Galaxy Note 20 serija
Galaxy A54
Galaxy A53

Ovi uređaji će svi dobiti One UI 6.0 u određenom vremenskom periodu, verovatno prilično brzo ako nam je prošlogodišnje Android 13 ažuriranje neki pokazatelj. Za sada, međutim, čeka se prvo da Samsung objavi Android 14 za seriju S23 i u SAD-u, što će se desiti “uskoro”, verovatno tokom današnjeg ili sutrašnjeg dana..

Važno je napomenuti da je ovo početna lista i da nije konačna. Samsungova trenutna politika ažuriranja softvera znači da će mnogo više pametnih telefona i tableta biti ažurirano na Android 14, ali kompanija još zvanično nije potvrdila ništa izvan ove preliminarne liste.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (6)
  1. Lanikor

    Nisam ocekivao da ce da ukljuce i S20 seriju, gurace S20 FE jos neko vreme izgleda :)

  2. Roy Fokker

    Zašto da ne? Izašao je sa Androidom 10, ali je to flagship serija, dobija više od jeftinijih uređaja. Moj A52s će dobiti iduće godine, počeo je sa Android 11, a 14 će biti posljednji apdejt.

  3. Knez Pavle

    Super za note 20 (obecali do androida 13 ako se ne varam), gurace jos godinu dana ta masina ionako mu je baterija jos uvek odlicna. Nek' ceka 23 ultra 😀

  4. Migrant


    View image at the forums


    No, Galaxy Note 20 and Galaxy S20 won’t get Android 14 update

    Yesterday, Samsung started the official rollout of the Android 14-based One UI 6.0 update. The new software hit the Galaxy ...


    View image at the forums

    www.sammobile.com

  5. Lanikor

    Lazu dusmani, pusti nas da se radujemo

  6. Klioo83

    Ja imam Samsung A52s Enterprise edition i danas sam dobio nadogradnju na android 14 one ui 6.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi