Stabilna One UI 6 verzija sa Android 14 ažuriranjem dostupna za Samsung Galaxy S23 seriju telefona

Android 14, ali i stabilna One UI 6 verzija korisničkog interfejsa za Samsung Galaxy S23 seriju telefona su tu i polako se šire na globalnom nivou

Stabilna One UI 6 verzija sa Android 14 ažuriranjem dostupna za Samsung Galaxy S23 seriju telefona

Firmver koji sa sobom donosi Android 14 ažuriranje kao i bezbednosnu zakrpu od 1. oktobra globalno se širi za uređaje Samsung Galaxy S23 serije. Naravno, sa njime stiže i stabilna One UI 6 verzija korisničkog interfejsa za sve korisnike ovih telefona, pa ukoliko ste jedan od njih, pogledajte da li vam je već dostupno novo ažuriranje softvera.

Ažuriranje je veličine oko 3 GB i donosi mnoštvo unapređenih, ali i novih funkcija za telefone na koje stiže. Među njih spadaju i Samsung Galaxy S23, S23+ kao i Ultra model ove serije telefona. Nova, stabilna One UI 6 verzija donosi novi dizajn korisničkog interfejsa, sa drugačijim fontom, novim ikonama aplikacija ali i funkcijama kao što je povećavanje pokazivača sata na zaključanom ekranu.

Drugačiji dizajn imaće i Quick panel na ovim telefonima, koji je sada podeljen u različite delove sa novim rasporedom prečica. Wi-Fi i Bluetooth sada imaju svoja mesta na vrhu u dva odvojena dela, a ispod njih nalazi se jedan veliki deo sa prečicama smeštenim u tri reda, ispod kog se nalazi poseban odeljak sa slajderom za podešavanje osvetljenosti ekrana. Ispod njega, kao i na vrhu, nalaze se dva odeljka u koji su smešteni Smart View i Device Control.

Korisnički interfejs donosi novi Studio video plejer, ali za njegovo aktiviranje prvo morate otvoriti Gallery app i omogućiti ga odatle, piše GSM Arena. Ovaj plejer omogućava u stvari uređivanje video snimaka, ali za sada deluje da je ograničen na FHD rezoluciju.

U ostale novine spadaju i novi vidžeti za vremensku prognozu, promenjeni izgled za Samsung Health aplikaciju, „pametniji“ avionski režim sa uključenim Wi-Fi i Bluetooth konekcijama i još gomilu toga. Stoga, ukoliko ste jedan od korisnika Samsung Galaxy S23 serije, a ako vam već sada nije dostupno novo softversko ažuriranje, ono će definitivno stići u narednih nekoliko dana.

Ipak, ni korisnici drugih Samsung uređaja neće biti ostavljeni po strani, jer ažuriranje treba da stigne na čitavu listu telefona, ali nešto sporijim tempom, odnosno u narednim nedeljama i mesecima.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi