Nova Samsungova AI tehnologija kamere "Zoom Anyplace," može doneti velika unapređenja na Galaxy S24 Ultra

Najava Samsunga o novim AI tehnologijama za svoje 200MP ISOCELL senzore, uključujući Zoom Anyplace, ukazuje na interesantna unapređenja u oblasti fotografije

Nova Samsungova AI tehnologija kamere "Zoom Anyplace," može doneti velika unapređenja na Galaxy S24 Ultra

Najava Samsunga o novim AI tehnologijama za svoje 200MP ISOCELL senzore, uključujući Zoom Anyplace i E2E AI Remosaic za snimanje slika, ukazuje na interesantna unapređenja u oblasti fotografije i videografije na pametnim telefonima, piše Slash Gear.

Samsungovi 200MP ISOCELL senzori prisutni su već neko vreme, a sam Samsung trenutno koristi 200MP ISOCELL HP2 senzor na svom trenutnom premijum modelu, Samsung Galaxy S23 Ultra.

Evo ukratko opisa ovih tehnologija i njihovog potencijalnog uticaja na Samsung Galaxy S24 Ultra premijum pametni telefon:

Zoom Anyplace

  • Praćenje subjekata uz pomoć veštačke inteligencije: Zoom Anyplace koristi Qualcomm-ov AI motor da automatski identifikuje i prati pokretne subjekte unutar okvira kamere. Ova karakteristika posebno je korisna za snimanje pokretnih subjekata, kao što su sportski događaji, koncerti i druge dinamične situacije.
  • Neprekidan fokus na subjektu: Tehnologija održava subjekt u fokusu i centriranom u okviru, čak i ako se subjekt kreće nepredvidljivo. Ovo osigurava snimanje oštrih i dobro okvirenih slika pokretnih subjekata.
  • Zumiranje bez gubitka fokusa: Zoom Anyplace takođe omogućava zumiranje subjekta bez gubitka fokusa ili rezolucije. Ova funkcija je korisna za korisnike koji žele da se približe ili udalje od svojih subjekata, čuvajući pritom kvalitet slike.

E2E AI Remosaic za snimanje slika:

  • Brža obrada slika: Ova tehnologija optimizuje obradu, smanjujući vreme snimanja slika. Korisnici mogu očekivati smanjenje zadrške okidača i latencije, što može biti posebno korisno kod snimanja fotografija visokih rezolucija.
  • Unapređen kvalitet slike: Sistem analizira sirove podatke slike i primenjuje algoritme zasnovane na veštačkoj inteligenciji radi optimizacije kvaliteta slike, što rezultira slikama sa bogatijim detaljima i bojama.
  • Manji gubitak podataka: Sa manjim brojem koraka u obradi slika, ima manje gubitka podataka, što dovodi do boljeg prikaza boja i više detalja na slikama.

Očekuje se da će ove karakteristike unaprediti sposobnosti kamere na Samsungovom nasledniku premijum pametnog telefona, Samsung Galaxy S24 Ultra, koji se očekuje da će biti lansiran u prvom kvartalu 2024. godine.

Iako Samsung to zvanično nije potvrdio, promotivni materijal za Zoom Anyplace sugeriše da će biti pokretan Qualcomm-ovim novim AI engine-om, koji će verovatno biti uključen u čip Snapdragon 8 Gen 3, očekivani procesor za Galaxy S24 Ultra.

Ako se ove tehnologije zaista integrišu u Samsung Galaxy S24 Ultra, korisnici mogu očekivati značajna unapređenja u sposobnostima snimanja slika i videa, što potencijalno može dovesti do toga da Samsungova kamera bude na istom nivou ili čak ispred konkurenata poput Apple-a.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi