Apple spreman za „Scary Fast“ događaj, očekuju se novi Mac uređaji

Apple je jutros poslao pozivnice za svoj predstojeći virtuelni događaj „Scary Fast“, ​​zakazan za 30. oktobar. Jeste li spremni?

Apple spreman za „Scary Fast“ događaj, očekuju se novi Mac uređaji

Apple je jutros poslao pozivnice za svoj predstojeći virtuelni događaj „Scary Fast“, ​​zakazan za 30. oktobar.

Pored toga što je zakazan za veče uoči same Noći veštica, ovaj slogan bi mogao biti referenca na novi procesor koji se očekuje ove jeseni, piše The Verge. Možda upravo on, Apple M3 čip, stigne na vreme za ono što će najverovatnije biti poslednji veliki događaj kompanije pre nego što sezona kupovine poklona u novembru i decembru bude u punoj snazi.

Ne treba puno nagađati u šta će M3 da spakuju, jer novi Mac računari izgledaju kao stvoreni za veliki onlajn događaj. Na kraju krajeva, računari kompanije nisu dobili dovoljno prostora na nedavnom iPhone događaju, a Apple će skoro sigurno sa zakašnjenjem detaljnije predstaviti macOS Sonoma sa nekim kompatibilnim hardverom.

Ovo je svakako u skladu sa nedavnim izveštajima da su zalihe MacBook Pro i iMac računara na izmaku, pa su ova dva veliki kandidati za osvežavanje. Naravno, MacBook Pro bi verovatno stigao sa Pro ili Max varijantom. Ako oni dolaze u obliku M3 čipa, to bi bio raskid sa šestomesečnim ciklusom izdavanja koji je kompanija uspostavila sa M2.

Događaj uživo ćete moći da pratite na YouTube linku ispod.

Poslednja velika najava Apple-ovog čipa za desktop računare bila je M2 Ultra, koja je stigla zajedno sa osvežavanjem Mac Studija na WWDC tokom leta. Ranije glasine su ipak ukazivale na ograničenja lanca snabdevanja koja su primorala Apple da odloži 3nm M3 do 2024. godine.

Prvo Apple događaj koji će biti održan uveče po istočnom vremenu

Međutim, ako je verovati novijim glasinama, kompanija je vrlo blizu tome da predstavi i M3 MacBook Pro i 24-inčni iMac, dok je veći 34-inčni AiO (iMac Pro) odložen za sledeću godinu.

Takođe, ono što je neobično je i vreme održavanja događaja. Apple događaji, virtuelni ili ne, obično se dešavaju oko 10:00 po pacifičkom vremenu, ali ovaj je od 17:00-20:00. po istočnom vremenu. Večernje vreme konferencije se ponovo oslanja na temu Noći veštica pa zato “Zastrašujuće brz” naziv događaja ne treba da čudi.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi