Apple MacBook Pro sa OLED ekranom nećemo videti još nekoliko godina

Apple lanac snabdevanja još nije uspostavio proizvodnu liniju za MacBook Pro sa OLED ekranom, pa ćemo na njega, nezvanično, čekati još najmanje tri godine

Apple MacBook Pro sa OLED ekranom nećemo videti još nekoliko godina

Iako javnost očekuje da će prvi iPad Pro OLED model stići već sledeće godine, MacBook Pro sa OLED ekranom nećemo videti još barem tri godine, tvrdi Ros Jang, izvršni direktor konsultantske firme Display Supply Chain Consultants.

Na vebinaru u vezi sa ekranima, Jang je rekao da će biti potrebno nekoliko godina da partneri kompanije Apple u lancu snabdevanja izgrade proizvodne linije za masovnu proizvodnju OLED panela za laptopove. S tim u skladu, on ne očekuje da će MacBook Pro sa OLED ekranom biti lansirani do 2026. ili 2027. godine, piše MacRumors.

U poređenju sa trenutnim MacBookPro modelima sa LCD ekranima, prednosti OLED tehnologije bi uključivale povećanu osvetljenost, veći odnos kontrasta sa crnom bojom, poboljšanu energetsku efikasnost za duži vek baterije i drugo. Međutim, cena proizvodnje ovog tipa ekrana je veća.

Kako piše kineski portal ExpReview, Apple smatra da je mini-LED samo prelazna tehnologija, te da će biti potrebno vreme da se u potpunosti pređe na OLED. I ovaj portal pridružuje se glasinama o lansiranju prvog iPad Pro modela sa OLED panelom u sledećoj godni, i dodaje da će i prvi iPad Air i iPad mini modeli sa istim tipom ekrana biti lansirani do 2026.

Shodno tome, eventualno novi tableti izuzev Pro modela, o kojima se u javnosti priča, sledeće godine bi trebalo da ostanu opremljeni LCD ekranima.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi