Google Titan sigurnosni ključevi spremni za „svet bez lozinki“

Novi hardverski uređaji kao što su Google Titan sigurnosni ključevi trebalo bi da obezbede više sigurnosti bez potrebe za lozinkama koje hakeri mogu da ukradu

Google Titan sigurnosni ključevi spremni za „svet bez lozinki“

Bezbednosni Google Titan sigurnosni ključevi su najnovija verzija ovih uređaja, spremna da radi s novom tehnologijom bez lozinki koju u poslednje vreme forsiraju Apple, Microsoft, Google i druge tehnološke kompanije. Dostupne su dve nove verzije ključa u Google prodavnici, jedna s USB-C konekcijom koja košta 35 američkih dolara i druga s USB-A konekcijom čija je cena 30 dolara. Oba modela, kao i prethodne verzije iz 2021, takođe imaju NFC za bežično povezivanje s telefonima i drugim mobilnim uređajima.

Prelazak na „svet bez lozinki“ uz pomoć sigurnosnog ključa trebalo bi da je lakši nego bilo koja druga opcija, piše The Verge. Nove verzije Google Titan kompatibilne su sa FIDO2 ključevima, pa mogu poslužiti i kao dvofaktorska autentifikacija sa postojećim servisima, a imaju dovoljno prostora za čuvanje više od 250 jedinstvenih pristupnih ključeva.

Druge tehnologije kao što su dvofaktorska autentifikacija, generatori kodova, puš obaveštenja i slanje kodova putem mejla ili SMS poruka, mogu pružiti neku zaštitu od hakera koji kradu vašu lozinku. Međutim, sigurnosni ključevi idu korak dalje koristeći kriptografiju koja proverava stvari s obe strane: osiguravajući da je to legitimni ključ i da ne predajete informacije za prijavu na lažni veb sajt.

Ako registrujete ove ključeve da otključaju različite onlajn naloge sa pristupnim ključevima, možete da izvršite autentifikaciju povezivanjem ključa i verifikacijom PIN-a koji postavite, bez potrebe za lozinkom.

Više o pristupnim ključevima možete da pročitate ovde.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi