Google Drive konačno dobio tamnu temu, promenite je u par klikova

Ukoliko ste ljubitelj tamnije teme prikaza pozadine na vašim uređajima, svakako će vas obradovati zvanični izlazak Dark teme za ultra popularni Google Drive

Google Drive konačno dobio tamnu temu, promenite je u par klikova

Danas mnogi mobilni telefoni, računari i internet pregledači podrazumevaju prisustvo „tamne teme“ radnog okruženja i mnogi korisnici vole izbor crne podloge kao radnog okruženja na softveru svog uređaja ili omiljene aplikacije. Glavna svrha tamne teme je da smanji iritaciju osvetljenja belih površina na ekranu i učini rad prijatnijim za oči. Google Drive web verzija aplikacije od sada zvanično podržava tamni režim rada.

Vesti o dolasku Google Drive verzije sa tamnom temom pojavile su se još početkom godine, ali je u to vreme bila tek u fazi testiranja. Jedan od zvaničnika kompanije Google je ranije najavio da će nova verzija prikaza biti potpuno otvorena za sve korisnike, uključujući korisnike Google Workspace-a, pojedinačne pretplatnike Google Workspace-a i one sa ličnim Google nalozima.

Korisnici koji su dobili ažuriranje sa tamnom temom prikaza će od sada dobijati obaveštenje u vidu podsetnika svaki put kada staruju Google Drive, da se mogu prebaciti u režim prikaza tamne teme, prenosi 9to5Google.

Konkretnije rečeno možete se veoma jednostavno i u par klikova prebaciti u tamni mod. Kliknite na ikonu zupčanika u gornjem desnom uglu da biste ušli u „Settings > General“ menigde će se pojaviti nova opcija „Appearance“. Ona nudi tri opcije: „Light“, „Dark“ i „Device Default“ koje se mogu menjati i podešavati jednim klikom.

Prema zvaničnom saopštenju, tamni režim će se postepeno uvoditi. Ako se u vašoj web verzija Google Drive aplikacije još uvek nije pojavila Dark opcija, preporučuje se da strpljivo sačekate i u roku od dve nedelje će vam svakako biti dostupna. Podsećamo vas da su korisnici Chrome pregledača od ranije mogli da preuzmu Google Drive Dark Mode esktenziju, ali uskoro ćete moći da koristite tamnu temu iz bilo kog internet pregledača.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi