Google Files aplikacija za Android dobija novi dizajn

Svež izgled Google Files aplikacije, koja je namenjena za rad sa podacima na vašem telefonu biće implementiran kroz novo ažuriranje

Google Files aplikacija za Android dobija novi dizajn

Novi interfejs Files aplikacije koja je zbog ne tako dobro raspoređenih kartica i trake za pretragu, delovala zastarelo, sa novim ažuriranjem će izgledati modernije i imati čistiji pregled, piše AndroidPolice.

Traka za pretragu se, za razliku od ranije, sada nalazi na vrhu ekrana, bez obzira na to u kojoj kartici se nalazite. Opcija Nearby Share, za brzo deljenje podataka, dobila je i ažuriranu funkciju za prebacivanje datoteka koristeći P2P , kao i lokalno deljenje podataka između uređaje, bez aktivne internet konekcije.

Većina elemenata korisničkog interfejsa su sređeni u Material Design 3 sa većom podrškom za Material You, odnosno Google-ov jedinstveni dizajnerski stil koji je prvi put predstavljen sa Android 12 OS-om pre devet godina. Ova aplikacija preuzela je novi Google personalizovani dizajn tek 2021, a poboljšanje dolazi sa novim ažuriranjem.

Aplikacija za rad sa podacima neće dobiti neke nove alate ili opcije, zajedno sa promenom korisničkog interfejsa, a većina korisnika bi već trebalo da može da vide izmene koje Files aplikacija implementira, jer se ažuriranje obavlja na serverskoj strani.

Files aplikacija, kao i niz drugih spada u grupu esencijalnih Android aplikacija koje Google nudi za sve telefone. Bilo da više volite neke naprednije alate kao što je X-plore ili vam se prosto ne sviđa aplikacija za rad sa fajlovima koju koristi vaš telefon, Files je besplatan, dostupan na Play Store, brzo radi i od skoro ima potpuno novi dizajn interfejsa.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Safe folder je super opcija. Nisam uspeo da saznam koji tip enkripcije koristi, ali pin dužine 4 broja ne obećava.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi