Google Gemini Live chatbot dodaje podršku za preko 40 jezika

Google proširuje svoj AI chatbot Gemini Live na više od 40 jezika, omogućavajući korisnicima širom sveta prirodniju interakciju sa veštačkom inteligencijom

Google Gemini Live chatbot dodaje podršku za preko 40 jezika

Google chatbot Gemini Live širi podršku za jezike, a uskoro će ponuditi svoje generativne AI mogućnosti na više od 40 jezika. Ovaj potez se poklapa sa širim nastojanjima Google-a da pruži slobodne, prirodnije AI interakcije u razgovoru, omogućavajući korisnicima da komuniciraju sa AI-jem kao da razgovaraju sa osobom.

Gemini live za sada bez podrške za iOS

Gemini Live je dizajniran za širok spektar zadataka – od razmišljanja i dubokog učenja, do vežbanja pitanja za intervju za posao uz povratne informacije u realnom vremenu. Asistent takođe ima dvojezičnu funkcionalnost, što omogućava korisnicima da prelaze sa jednog jezika na drugi na istom uređaju, a ova funkcija će se neprimetno integrisati sa ostalim Google aplikacijama kao što su Google Calendar, Tasks, Keep i Utilities, piše Engadget.

Trenutno je chatbot dostupan samo na Androidu, gde korisnici mogu da podešavaju jezičke preference tako što će otići na Podešavanja > Google Assistant > Jezici i odabrati jedan ili dva jezika. Iako još nije potvrđena podrška za iOS, ova ekskluzivna funkcija za Android deluje kao potez usmeren ka privlačenju više korisnika na Google-ovu mobilnu platformu.

Proširenje jezičkih mogućnosti učiniće Gemini Live dostupnim široj publici, pomažući većem broju ljudi da iskoriste njegove mogućnosti u različitim kontekstima i razgovorima.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi