Google hoće da reši vaš problem prenatrpanih Chrome kartica i na telefonima

Google Chrome za Android dobija funkciju koja bi mogla da reši vaš problem mnogobrojnih kartica koje niste zatvorili, a one ostaju u pregledaču i prave nered

Google hoće da reši vaš problem prenatrpanih Chrome kartica i na telefonima

Nova funkcija koju Google uvodi u Chrome za Android trebalo bi da omogući automatsko arhiviranje nezatvorenih kartica (tabova) pregledača na vašim telefonima, nešto slično i onoj za desktop verzije. Funkcija navodno nosi ime Tab Declutter (raščišćavanje kartica), a radi tako što će kartice koje nisu bile otvorene duže vreme otići u arhivu. To znači da ćete moći da ih vratite u korišćenje ili da ih izbrišete sa liste arhiviranih kartica.

Ako korisnik omogući ovu funkciju, pregledač će automatski arhivirati kartice koje su procenjeni kao neaktivne, otkrio je 9to5Google pregledajući nizove koda u Chromium projektu pregledača otvoroenog koda koji održava kompanija. Ova opcija može da pomogne da se Chrome ubrza jer se glavni spisak kartica čisti.

Chrome bi neaktivne tabove premestio iz glavnog spiska tabova u spisak arhiviranih, a arhivi korisnici bi mogli da odaberu sudbinu tih neaktivnih kartica: brisanje ili vraćanje u glavni spisak.

Iako ovo može da bude korisno da reši nered koji svi mi nekad pravimo u brzini, i posle ga ne sredimo, nekima se to možda neće svideti jer ljudi često ciljno ostavljaju određene kartice aktivne u Chrome pregledaču na telefonu.

Takođe, nije jasno koliko dugo kartica mora da bude nekorišćena pre nego što je Chrome klasifikuje kao neaktivnu. Ipak, to bi svakako moglo da bude lepo rešenje ako ne želite da zatvorite bilo koju od svojih kartica, ali biste voleli da vaš glavni spisak bude malo organizovaniji.

Ono što još nije poznato je i to kada će ova funkcija postati zvanična, jer pomenuti programski kod samo znači da Google radi na njoj, štaviše, nema ni garancije da će se ona naposletku i pojaviti. Ipak, ne deluje da će kompanija tek tako odustati od uvođenja ove funkcije, posebno ukoliko ona može da bude opciona, uzevši u obzir da ljudima ostane po 30 i više otvorenih kartica, koje značajno usporavaju rad pregledača na telefonu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi