Google je poslao e-mail sa obaveštenjem da će Find My Device biti u funkciji za 3 dana

Nije najjasnije da li je u pitanju greška ili nenamerni incident u kome je e-mail slučajno poslat nekolicini korisnika, tek tvrdi se da će Find My Device funkcija biti aktivna u roku od 3 dana

Google je poslao e-mail sa obaveštenjem da će Find My Device biti u funkciji za 3 dana

Nakon skoro godinu dana otkako je zvanično najavljena, čini se da se Google priprema za lansiranje Find My Device podrške.

Kada su beta testeri Google Play servisa tokom  jučerašnjeg dana otkrili stranicu sa mrežnim podešavanjima za Find My Device funkciju, pretpostavili su da bi ova usluga mogla biti puštena u funkciju tokom održavanja Google I/O 2024 konferencije. Međutim najnoviji Google e-mail  sugeriše da bi novi servis mogao biti pušten u funkciju mnogo ranije nego što se očekivalo .

Find My Device izgleda stiže pre nego što ste očekivali

Google je jutros poslao e-mail kojim je obavestio nekolicinu korisnike da će mreža Find My Device uskoro biti pokrenuta, navodi 9to5Google. Međutim, izgleda da je e-poruka poslata samo nekim korisnicima.

U elektronskoj poruci, Google objašnjava kako će usluga raditi:

„Sa novom mrežom Find My Device, moći ćete da locirate svoje uređaje čak i ako su van mreže mobilnog operater i bez internet konekcije. Takođe možete pronaći bilo koji Fast Pair kompatibilni uređaj ili dodatnu opremu kada nije povezana sa vašim uređajem. Ovo se odnosi na kompatibilne bubice i slušalice kao i uređaje za praćenje koji su zakačeni za novčanik, ključeve ili bicikl.“

Na kraju poruke, se čak otkriva datum lansiranja:

“Dobićete obaveštenje na Android uređajima kada se ova funkcija uključi za 3 dana. Do tada, ukoliko ne želite da koristite Find My Device mrežu, možete se odjaviti putem Find My Device na web-u.”

Tri dana od današnjeg dana bi značilo da će mreža biti aktivna 7. aprila. Međutim, važno je napomenuti da Google nigde drugde nije spomenu ovaj datum kao termin pokretanja nove usluge. Istovremeno, čini se da je samo mali broj ljudi primio ovaj e-mail. Zbog toga ostaje nejasno da li je kompanija slučajno poslala ovu poruku, ranije nego što je planirano.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi