Google Maps dobijaju korisno ažuriranje za planiranje putovanja

Opcija za Google Maps nazvana Immersive view for Routes omogućiće korisnicima da vizualizuju svoju rutu u 3D pre početka puta, uključujući i stanje na putevima

Google Maps dobijaju korisno ažuriranje za planiranje putovanja

Na nedavno održanoj Google I/O konferenciji najavljeno je mnogo novina u Google proizvodima, a jedna od njih je i unapređena verzija Google Maps, koja bi trebalo da bude lansirana kasnije tokom godine.

Najavljena funkcija Immersive View for Routes dozvoljavaće korisnicima da u 3D režimu vizualizuju svoju planiranu rutu proveravajući tako trenutno stanje saobraćaja, meteorološke uslove, pa čak i kvalitet vazduha omogućavajući im tako da vide kako se stvari menjaju i u skladu sa tim donesu potrebne odluke po pitanju putovanja.

Ovo će biti posebno korisno ukoliko idete nepoznatom rutom, proveravajući tako da li je dovoljno bezbedna, ili uz opciju ažuriranja stanja na putevima ukoliko želite da izbegnete gužvu i na primer padavine.

Ova tehnologija generiše model lokacije i ponovo ga kreira na ekranu, što je delom prikazano i na prošlogodišnjoj Google I/O konferenciji, s tim da će ona sada biti dodatno unapređena, kako je najavio izvršni direktor kompanije Sundar Pičai.

Iako je ovo unapređenje najavljeno za leto, čak i kada bude lansirano neće odmah biti dostupno svima. Za početak će to biti lista od 15 velikih svetskih gradova, a potom bi trebalo da se proširi i na ostale. Gradovi koji su se u startu našli na ovoj listi su: Amsterdam, Berlin, Dublin, Firenca, Las Vegas, London, Los Anđeles, Njujork, Majami, Pariz, Sijetl, San Francisko, San Hoze, Tokio i Venecija.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi