Google Maps navigacija dobija veliku 3D nadogradnju

Navigacija u Google Maps aplikaciji od sada će imati opciju da vide 3D zgrade dok se kreću izabranom rutom, kako bi iskustvo bilo što približnije realnom svetu

Google Maps navigacija dobija veliku 3D nadogradnju

Novo beta ažuriranje Google Maps aplikacije dodaje 3D zgrade u navigaciju kako bi tokom kretanja ova funkcija doprinela što realnijem iskustvu svojih korisnika. Da biste pristupili novim funkcijama, treba da prezumete beta verziju aplikacije i da omogućite opciju „Show 3D buildings“ (Prikaži 3D zgrade) u podešavanjima kada vam je navigacija uključena.

Iako postoji mnogo različitih aplikacija za navigaciju, Google Maps postao je jedan od najpopularnijih alata zahvaljujući svom velikom skupu podataka i solidnim navigacionim alatima, a korisnići će od sada imati priliku da mape tokom korišćenja navigacije popune 3D zgradama. Iako ovo možda nekima ne deluje kao velika stvar, male promene poput ove mogu da imaju ogroman uticaj na nekoga ko navigaciju mora da koristi svakodnevno, i samim tim olakša njegovo kretanje.

Posebno kada su u pitanju vozači, mogućnost vizuelnog pregleda u 3D formatu može da im pomogne da budu svesniji svoje okoline. Iako je bilo ranijih glasina o ovoj funkciji, u beta verziji ona sada stiže pojedinim korisnicima, a to je između ostalog primetio i portal AndroidPolice koji ističe da i ukoliko niste deo beta programa, možete da isprobate ovu opciju.

Verziju aplikacije sa 3D zgradama možete da preuzmete putem APKMirror sajta, a kada je instalirate videćte opciju u meniju Settings (Podešavanja) pod opcijom Map Display (prikaz mape). Nekoliko redova niže treba da se nađe i pomenuta opcija Show 3D buildings, uz koju treba da se nađe i slajder („prekidač“) koji treba da uključite kako biste aktivirali funkciju.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Ja sam u beta programu i već pokazuje.

    Pitanje je da li će pokazivati preko Andorid Auta. To mogu sutra da probam.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi