Google Maps postao brži u radu zahvaljujući unapređenju glasovnih komandi

Novo poboljšanje koje je doneo Google Maps kroz bolju podršku komandi izdatih govorom, zapravo će značajnije ubrzati i olakšati rad sa ovom aplikacijom

Google Maps postao brži u radu zahvaljujući unapređenju glasovnih komandi

Google je svoju nadaleko popularnu aplikaciju za korišćenje mapa i navigaciju Google Maps, prilično ubrzao radu i interakciji sa korisnikom kada su u pitanju komande govorom i to tako što ih prenosi na Google Assistant. Ranije je aplikacija za navigaciju koristila Google govorne usluge, koje postoje od 2013. godine i zaista pokazuju nedostatak usled prilično zastarelog načina funkcionisanja.

Kao što je istaknuto na Google News Telegram kanalu, implementacija asistenta u mape će učiniti celo iskustvo bržim i lakšim kada pokušavate da razgovarate sa njim. Iako je za većinu korisnika Google Maps bolji od Waze ili Apple Maps aplikacija slične namene, mnogi korisnici možda i ne pomišljaju na upotrebu glasovnih komandi zbog neadekvatne implementacije ove mogućnosti.

Google Maps i Assistant su dobra kombinacija

Sada je sve drugačije, a čitavo iskustvo interakcije i komunikacije sa aplikacijom značajno lakše i brže. Promena je napravljena na strani servera, što znači da nema nekih velikih promena u okviru same aplikacije koje će korisnici primetiti. Međutim, kada dodirnete taster mikrofona u polju za pretragu dok koristite mape, poboljšanje koje je napravljeno postaje više nego očigledno, prenosi tomguide.

Pojaviće se nova kartica u vidu Google asistenta, zajedno sa karuselom sa predlozima, koja će vas obavestiti da Maps aplikacija poseduje novi i brži način glasovne pretrage. Preliminarni testovi pokazuju da se tekst pojavljuje primetno brže kada počnete da govorite. Na kraju krajeva, ovo je još jedan način da uštedite vreme prilikom pripreme navigacije za veliko putovanje i koji će vam na kraju pomoći da brže krenete na put.

Prošle godine, Google Maps je promenio način na koji izračunava rute kako bi uzeo u obzir saobraćajne uslove u realnom vremenu, kao i ekološki prihvatljive opcije dizajnirane da vam uštede novac na gorivu. Pošto je Google asistent prožet AI algoritmima, možete jednostavno da mu kažete kakvu vrstu putovanja želite.

Na primer, možete da odredite da izbegavate autoput ili jednostavno da izaberete najbržu opciju. Navodi se primer u kome je asistentu naloženo da napravi plan puta najbržom rutom. Tačno je predložio rutu i primetio da se na tom putu plaćaju putarine, ali i upozorio na opasnost od blizine šumskog požara koji se u tom trenutku dogodio u regiji destinacije. Celo iskustvo je delovalo brže i preciznije, nego bilo koji prethodni put kada je pokušan razgovor sa aplikacijom.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi