Google patentirao Connected Flight režim za Android

Nova Connected Flight funkcija mogla bi da detektuje kada se nalazite u avionu i automatski uključi ovaj režim, sa Wi-Fi i Bluetooth konekcijama tokom leta

Google patentirao Connected Flight režim za Android

Režim rada u avionu je funkcija napravljena za, kako mu ime kaže – rad telefona u avionu. Nažalost, ovu funkciju je uvek bilo potrebno ručno uključiti ili isključiti u podešavanjima. Deluje da Google sada radi na novoj funkciji Connected Flight koja će to sada raditi umesto vas.

Novi patent koji je Google podneo odnosi se na funkciju pod nazivom „Connect Flight Mode“, koja bi trebalo da radi za telefone, tablete i laptopove. Prema patentu deluje da ova funkcija može da detektuje kada ste u avionu. Ako se aktivira, automatski će uključiti režim rada u avionu za vas i vratiti ga u normalan režim kada otkrije da ste ponovo na zemlji.

Aktivni Wi-Fi i Bluetooth tokom leta

Ako ste mislili da je ovo jedina stvar koju radi Connected Flight, prevarili ste se. Ova unapređena funkcija podržava Wi-Fi i Bluetooth veze, tako da možete da nastavite da budete povezani tokom leta. Za razliku od nje, klasični režim rada u avionu isključuje ovo zajedno sa mobilnom mrežom. U patentu se pominje da će ova funkcija konfigurisati Wi-Fi podešavanja tako da odgovaraju specifičnoj vrsti veze koju avion prihvata. Međutim, on takođe može prekinuti vezu sa mrežom ako otkrije da vam je baterija slaba ili da je kvalitet mreže loš.

Pored toga, Connected Flight Mode će omogućiti da konfigurišete Wi-Fi podešavanja kako tokom leta ne biste trošili previše podataka. Na primer, isključivanje stvari kao što su automatske rezervne kopije, osvežavanje aplikacija u pozadini i ažuriranja se isključuju kada se ovaj režim aktivira.

Ako se pitate kako sve ovo funkcioniše, telefon bi mogao da detektuje stvari kao što je promena pritiska, ultrazvučni signali, Wi-Fi signal aviona i vaša aktivnost rezervacije.

Pošto je ovo samo patent, nema garancije da će ova funkcija ikada biti implementirana, ali deluje da Google želi da i tokom leta ostanete povezani. Google i mnoge druge kompanije stalno podnose patente i samo mali procenat njih zaista ugleda svetlost dana. Sa druge strane, ako Google pokrene Connected Flight Mode, to bi mogla biti prilično zgodna funkcija.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi