Google TV dobio Find My Remote funkciju u Android 14 verziji sistema za TV

Ne možete da pronađete daljinski upravljač? Od sada koristite „Find my Remote“ da biste ga lako locirali. Ova korisna opcija je postala sastavni deo Google TV funkcija sa Android 14 verzijom operativnog sistema za televizore

Google TV dobio Find My Remote funkciju u Android 14 verziji sistema za TV

Google je predstavio najnoviju verziju svog Android 14 operativnog sistema za televizore, na prošlonedeljnoj Google I/O konferenciji za programere. Android 14 za TV tek stiže na nove Google TV uređaje, tako da je programerima dao vremena da se pripreme za izlazak nove verzije. Google je pokrenuo ažuriranu verziju Google TV emulatora sa najnovijim promenama koje su najavili prošle nedelje.

Dok smo istraživali po poboljšanoj verziji, otkrili smo deo koda za novu „Find My Remote“ funkciju koja će vam pomoći da locirate izgubljeni daljinski upravljač za Google TV.

Daljinski upravljači za TV mogu biti prilično mali i lako se izgubiti, zbog čega su korisnici dugo vremena tražili „Find My Remote“ funkciju. Kada je američki maloprodajni lanac Walmart lansirao svoj novi Onn Google TV 4K Pro striming uređaj ranije ovog meseca, prvi korisnici su bili iznenađeni kada su otkrili da uređaj poseduje ugrađenu funkciju za traženje daljinskog upravljača.

Na prednjoj strani Onn Google TV 4K Pro kućišta se nalazi malo dugme koje, kada se pritisne, pokreće funkciju traženja daljinca. Daljinski upravljač Onn će zatim pištati i treptati sićušnom LED lampicom u trajanju od 30 sekundi ako je udaljen unutar dometa 10 metara od matičnog striming uređaja.

“Find My Remote” funkcija stiže u Android 14 OS za Google TV uređaje

Isprva, nije bilo jasno da li će ova nova „Find My Remote“ funkcija stići i na druge Google TV uređaje. Međutim, sada možemo sa velikom sigurnošću zaključiti da je ova funkcija deo Google TV platforme i da nije ekskluziva samo za Walmart uređaj. Otkriven je kod za pomenutu funkciju u najnovijoj verziji Android 14 operativnog sistema za TV. Podaci odgovaraju funkciji koja je već dostupna na Walmart uređaju, što sugeriše da jednostavno koristi novu funkciju Google TV-a za traženje daljinskog upravljača.

Nova funkcija „Find My Remote“ radiće samo sa odabranim Google TV daljinskim upravljačima, ali nije jasno sa kojim. Očigledno, trebaće vam daljinski upravljač koji ima mali zvučnik za reprodukciju zvuka daljinskog tražila. Vaš daljinski upravljač verovatno ne mora da ima LED, ali bi ga lakše pronašli ukoliko raspolaže ovim malim ali korisnim detaljom.

 Ono što je najvažnije, vaš daljinski upravljač treba da bude programiran da reprodukuje zvuk daljinskog tražila i/ili da treperi njegov LED 30 sekundi na izdatu komandu. U zavisnosti od vašeg daljinskog upravljača, možda će dobiti podršku za „Find My Remote“ funkciju putem ažuriranja upravljačkog softvera, ali to je za sada samo pretpostavka.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Govoreći u kontekstu ažuriranja, postojeći Google TV uređaji će verovatno morati da dobiju ažuriranja softvera kako bi uopšte mogli da podrže novu funkciju. Ona će vrlo verovatno biti opšte dostupna na svim novim Google TV uređajima koji se isporučuju sa Android 14 operativnim sistemom za televizore.

Jednom kada Google odluči da „Find My Remote“ funkciju učini globalno aktivnom, moći ćete da joj pristupite pritiskom na taster lociran na samom uređaju ili prelaskom na stranicu sa podešavanjima za funkcije, prenosi Android Authority.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi