Google Wallet će uskoro podržavati Apple pass propusnice

Podrška za propusnice u „pkpass“ formatu kompanije Apple za Google Wallet novčanike bi uskoro mogla da postane jednostavnija olakšavajući deljenje iOS-Android

Google Wallet će uskoro podržavati Apple pass propusnice

Iako je podrška za Apple „pkpass“ datoteke u okviru Google Wallet aplikacije trenutno već dostupna pojedinim korisnicima u svetu, to zahteva preuzimanje dodatne nezavisne aplikacije iz Play prodavnice. Međutim, deluje da se to sada menja jer korisnici širom sveta prijavljuju mogućnost uvoza .pkpass datoteka direktno u Google Wallet aplikaciju, što olakšava deljenje propusnica između iOS i Android uređaja.

Google Wallet je kao aplikacija digitalnog novčanika prošao dug put od svojih početaka, uključujući i nekoliko rebrendiranja. Konsolidovana aplikacija za propusnice, karte, kreditne/debitne kartice, avionske karte itd. na vašem Android telefonu, kao i druge aplikacije redovno se ažurira novim funkcijama, dok se Google aktivno radi da osigura podršku za njen rad u više zemalja i banaka.

Ipak, ponuda kompanije Google nije direktno podržavala .pkpass format datoteka, koji koristi Apple za propusnice smeštene u svojoj Wallet aplikaciji digitalnog novčanika. Sada bi to trebalo da se proemeni, a novinar Mišal Raman kaže da mu je više korisnika prijavilo već sad prijavilo ovu mogućnost, iako samom Ramanu funkcija i dalje nije dostupna.

To znači da bi ovo moglo da bude deo ograničene distribucije nove funkcije u određenim delovima sveta, ili testiranje na malom broju korisnika. Raman je podelio i video koji ilustruje na koji način je moguće dodati .pkpass fajl u Google Wallet.

U snimku, korisnik pod imenom Cob otvara ovakav fajl iz aplikacije za upravljanje datotekama, koja ga zatim vraća prozor za dozvole, pri čemu je Google Photos podrazumevani izbor. Međutim, u listi u nastavku menija prikazani su još neki izbori, u koje spada i Google Wallet.

Njegovim odabirom, odmah se otvara .pkpass datoteka u okviru Google digitalnog novčanika, vodeći korisnike na ekran za dodavanje propusnice koji sadrži detalje o bezbednosti vaše propusnice zajedno sa opcijom Preview. Korisnik zatim nastavlja radnju odabriom Continue opcije i prelazi na sledeći ekran, koji objašnjava kako Wallet upravlja podacima.

Dodirom na Agree & Add opcije u donjem desnom uglu ekrana, korisnik prihvata uslove upravljanja podacima i proces se time završava. Na taj način, više nema potrebe za preuzimanjem dodatnih nezavisnih aplikacija, kako bi deljenje između iOS i Android propusnica bilo moguće.

No, i dalje nema informacije o tome kada će ova podrška biti široko dostupna svim korisnicma Google digitalnog novčanika, ali uzevši u obzir da ju je više ljudi primetilo, pretpostavka je da to pred vratima.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi