Google Wallet uskoro lansira opciju Everything else - digitalne kopije lične karte, vozačke dozvole i ostalih dokumenata

Google Wallet priprema novu funkciju koja omogućava korisnicima da fizički dokument pretvore u digitalnu propusnicu unutar aplikacije, nakon što je ranije ove godine najavljena ova funkcionalnost

Google Wallet uskoro lansira opciju Everything else - digitalne kopije lične karte, vozačke dozvole i ostalih dokumenata

Na Google I/O, jedna od novih najava vezanih za Android bila je podrška za „digitalne tekstualne propusnice“ unutar Google Wallet-a. Ideja je da se razni fizički dokumenti skeniraju pomoću Wallet aplikacije i pretvore u digitalnu karticu unutar aplikacije radi lakšeg pristupa. Ovo se pojavilo kao „Sve ostalo“ ili „Everything else“ opcija u početnoj najavi Google-a.

Cilj je bio da se omogući čuvanje dokumenata koji možda zvanično ne podržavaju Google Wallet unutar aplikacije. Primeri uključuju osiguravajuća dokumenta, članske kartice ili ulaznice za događaje koji ne podržavaju direktno Google Wallet aplikaciju. Sada imamo bliži pogled na ovu funkciju.

Ekipa iz Android Authority-a uspela je da pristupi podešavanjima za propusnicu „Sve ostalo“ u Google Wallet-u, otkrivajući opcije koje će biti dostupne.

Uskoro svi važni dokumenti na jednom mestu u Google Wallet-u

Ove opcije uključuju:

  • Kartice lojalnosti
  • Pasoši
  • Dozvole boravka
  • Studentska karta
  • Poreska kartica
  • Saobraćajna dozvola
  • Biračka kartica
  • Bibliotekarska kartica
  • Kartica zdravstvenog osiguranja
  • Vozačka dozvola
  • Kartica osiguranja vozila
  • Poslovne kartice
  • Ostalo

Na snimku ekrana, broj kategorija je ograničen dokumentom koji se skenira, a očigledno je bio neki oblik identifikacione kartice. Nakon skeniranja, možete ručno uređivati informacije koje su skenirane i čak kreirati dodatna polja.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Fotografija originalne propusnice se čuva zajedno sa digitalnom rekreacijom, kao i izjava o odricanju odgovornosti koja direktno kaže da to nije zvanična, niti zamena za fizičku kopiju.

Ova propusnica je kreirana od strane vlasnika uređaja i može sadržati netačne informacije. Nije zvanična identifikacija niti zamena za fizičku identifikaciju i ne može se koristiti za verifikaciju

Posebno za identifikacione kartice, korisnost kreiranja ovih digitalnih kopija je verovatno ograničena. Google Wallet polako dobija zvaničnu podršku za vozačke dozvole i pasoše u skladu sa vladinim regulativama, ali teško je reći gde bi ovi digitalni ekvivalenti mogli biti korisni osim za lakši pristup brojevima i informacijama koje sadrže.

Podrška za propusnice „Sve ostalo“ u Google Wallet-u još nije dostupna u najnovijoj verziji, v24.26.650309275, ali s obzirom na to da funkcioniše kada se ručno omogući, to je dobar znak da bi funkcija mogla uskoro da bude lansirana. Podrška za Google Wallet obaveštenja je široko dostupna od juna nakon što je najavljena zajedno sa propusnicama „Sve ostalo“ u maju mesecu, prenosi 9to5Google.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (2)
  1. Top, još samo da stigne u Srbiju za nekih 20ak godina

  2. fadeaway_dunk

    Ma u praksi, ja sam prestao da nosim dokumenta sa sobom, jos pre 10ak godina, samo pokažem sliku na telefonu, barem u srbiji...naravno da to ne može, al uvek složiš priču kad te zaustave, ostalo mi u drugim pantalonama, jel može slika, može, prijatno, doviđenja

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi