Greškom objavljen izgled novog Samsung One UI 6 interfejsa

Samsung One UI 6 interfejs u beta verziji je na putu, a priliku za prvi pogled na nju smo imali pre nego što je regionalni deo kompanije obrisao slučajnu najavu

Greškom objavljen izgled novog Samsung One UI 6 interfejsa

Pre nego što je zvanično najavio planove za predstojeći korisnički interfejs, Samsung u Nemačkoj je slučajno objavio najavu za Samsung One UI 6 interfejs u beta verziji koju je potom obrisao. To je mnogima pružilo priliku za prvi pogled na novi interfejs, pre nego što kompanija zvanično lansira beta program koji će, kako je bilo objavljeno, moći da isprobaju korisnici Galaxy S23 uređaja u Nemačkoj, Južnoj Koreji i SAD, piše XDA-developers.

Objavljene slike prikazuju obnovljeni meni za brza podešavanja sa dizajnom koji podseća na onaj u iOS operativnom sistemu, jer se između ostalog može prevući duž celog ekrana. Gornja strana ekrana izgleda čisto, a ikone deluju nešto veće nego na One UI 5.1 ili starijim verzijama.

Ceo padajući meni sastoji se od nekoliko sekcija. Na gornjem delu u dva odvojena „oblačića“ se nalaze prečice za povezivanje uređaja na Wi-Fi i Bluetooth, dok se ikonice drugih brzih podešavanja nalaze u odvojenom delu ispod njih.

Posle njih sledi klizač za kontrolu osvetljenosti koji izgleda malo drugačije, zajedno sa podešavanjima za negu očiju, a istaknute ikone su sada bele. Za njima slede još dve odvojene sekcije koje se nalaze ispod njih, na dnu menija, za Smart View i Device control opcije, dok su datum i vreme sada poravnati u jedan red i mesto im je na gornjem levom uglu ekrana.

Sada obrisana objava ukazuje i na to da će umesto One UI 5.1.1 ažuriranja za prethodnu verziju korisničkog interfejsa, Samsung verovatno direktno preći na One UI 6.0 zajedno sa ažuriranjem za novi Android 14 operativni sistem.

Do sada smo uglavnom imali prilike da vidimo „x.1.1“ ažuriranja za One UI tokom Unpacked događaja, ali umesto toga će ovaj put izgleda većina Galaxy uređaja dobiti unapređenje za sasvim novi interfejs.

Kompanija je još obećala i novi vidžet za kameru koji omogućava korisnicima da unapred biraju gde će fotografije koje treba da naprave sačuvati. Iako obrisana, Samsung objava najavljuje da novi interfejs definitivno uskoro zvanično stiže, kada ćemo imati priliku da vidimo celokupne izmene u odnosu na prethodne verzije.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (2)
  1. Mladja996

    Ne objavljuje se to slucajno, kao ni jedan jedini leak danas.
    Objavljeno je da bi se ispitalo sta publika misli o tome, jer promena dizajna nije mala u odnosu na stari dizajn.

  2. Dovla_sheen


    View image at the forums

    Prvi pogled na Samsung One UI 6 interfejs​
    Samsung One UI 6 interfejs u beta verziji je na putu, a priliku za prvi pogled na nju smo imali pre nego što je regionalni deo kompanije obrisao slučajnu najavu

    Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-i-servisi/prvi-pogled-na-samsung-one-ui-6-interfejs/

    Slučajnosti kod takvih igrača ne postoje... Slučajno je moj rođak od 60 godina kad se latio fejsa na story okačio neki švedski akcioni klip pa od blama nije dolazio na pet svadbarskih veselja organizovanih nakon toga.

    Što se novog izgleda tiče dopada mi se i slična je priča onoj koju je u Android svijetu Huawei implementirao još prije par godina.

    Nadam se samo da će omogućiti large folders...

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi