Samsung testira Android 14 i One UI 6.0 za Galaxy S21

Kompanija Samsung testira Android 14 i One UI 6.0, a još jedna potvrda za to je što je primećen novi firmver za Samsung Galaxy S21 na kompanijskim serverima

Samsung testira Android 14 i One UI 6.0 za Galaxy S21

Twitter korisnik Tarun Vats prijavio je Samsung Galaxy S21 firmver na serverima u Indiji i Velikoj Britaniji, što znači da je započeo proces i da Samsung testira Android 14 i One UI 6.0 za Galaxy S21 telefone, te da bi ta ažuriranja uskoro mogla zvanično da se pojave.

Verzija softvera predstavljena je kao G996BXXU9FWG6/ G996BOXM9FWG6/ G996BXXU9FWG6, a SamMobile tvrdi da je prvi od objavljenih firmver za Plus model, te da „bez sumnje“ postoji i rani Android 14 za druge modele u seriji.

Kompanija bi navodno javno beta testiranje za novu verziju operativnog sistema i korisničkog interfejsa mogla da pokrene već ove nedelje, a trebalo bi da je počne na Samsung Galaxy S23 seriji. Međutim, kao što je to bilo u sa prethodnim One UI beta verzijama, i nova bi trebalo da bude objavljena i za mnoge starije uređaje, čiju listu možete pročitati ovde.

Međutim, model Samsung Galaxy S21 FE će skoro sigurno izostati sa liste uređaja koji dobijaju ažuriranje, s obzirom na to da je i prošle godine bio van programa One UI 5 beta. Ipak, kompanija možda odluči da iznenadi, ali to nije mnogo verovatno.

Pre nego što zvanično izađe One UI 6.0, Samsung možda objavi ažuriranje One UI 5.1.1 za Galaxy S21 seriju. Ta verzija korisničkog interfejsa će svakako debitovati na novim Galaxy Z Fold5, Z Flip5 i Galaxy Tab S9 uređajima, a potom verovatno postati dostupna i za neke starije modele.

Međutim, velika je šansa da će proizvođač telefona ipak većini uređaja koji koriste One UI 5.1 omogućiti direktan prelazak na One UI 6.0 verziju. Ipak, kada sistemska ažuriranja u beta ili zvaničnoj verziji budu dostupna za Samsung uređaje, o tome će sigurno biti objavljene i vesti, ukoliko sami uređaji ne preduhitre informaciju svojim obaveštenjem.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi