HarmonyOS dostigao 17 godina napretka Androida i iOS-a za samo 1 godinu

Zhu Yonggang iz Huaweija ističe da je HarmonyOS postigao 17-godišnji napredak drugih operativnih sistema u samo jednoj godini, uz podršku preko 1000 partnera i 900 miliona uređaja koji već koriste ovaj sistem

HarmonyOS dostigao 17 godina napretka Androida i iOS-a za samo 1 godinu

Tokom događaja Huawei Connect 2024, Zhu Yonggang – predsednik Huawei Mobile Cloud-a, rekao je da je ekosistem HarmonyOS-a završio 17-godišnje putovanje napretka drugih (Android i iOS) u 1 godini. Ovo je veliko dostignuće za kompaniju, jer uprkos brojnim izazovima u svakoj oblasti, tehnološki gigant drži korak sa svojim rivalima

Zasluge za ovo brzo putovanje napretka pripadaju više od 1000 partnera koji su se pridružili ekosistemu HarmonyOS-a. Neki od njih su Ant Group, China UnionPay i iFlytek.

17-godišnje putovanje napretka Androida odnosi se na njegovu stopu uspeha na tržištu operativnih sistema. I Android i iOS se smatraju vrhunskim operativnim sistemima za pametne telefone. Puni su naprednih funkcija, novih opcija, pametnih alata i AI mogućnosti.

HarmonyOS NEXT je trenutno brži, glatkiji i bolji od Android OS-a

Ipak, ovim operativnim sistemima je trebalo 17 godina (prva verzija iOS-a 2007. i prva verzija Androida 2008.) da dostignu svoj trenutni status i postignu visoke stope uspeha.

Ali HarmonyOS je neočekivano dostigao nove visine. Zhu kaže da bi bilo nemoguće ponovo započeti razvoj HarmonyOS-a od nule. Stoga je kompanija odlučila da unapredi i nadogradi svoj softver najmodernijim rešenjima.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

On kaže da je HarmonyOS NEXT trenutno mnogo brži, glatkiji i bolji od Androida. Opremljen je mikrokernelom koji je 3 puta efikasniji od tradicionalnog Linux-a.

Istovremeno, programeri i partneri su bili velika podrška u razvoju ekosistema HarmonyOS-a. Napredovali su izuzetno brzo u poređenju sa drugim operativnim sistemima. Preko 900 miliona uređaja već radi na HarmonyOS-u.

S druge strane, broj registrovanih programera u Huawei Developer Alliance iznosi 6,75 miliona (10 puta povećanje u 5 godina). Kompanija takođe dobro brine o svojim programerima. Ulaže 6 milijardi juana svake godine kako bi podstakla inovacije programera.

“HarmonyOS se ne takmiči za profit, ne postavlja ograničenja niti se zaustavlja. Insistira na ulaganju više od 6 milijardi juana svake godine kako bi podržao i ohrabrio svoje programere da inoviraju.”

HarmonyOS je već nadmašio iOS u prvom kvartalu 2024. u Kini. Sa novim funkcijama i unapređenim mogućnostima, čini se da je HarmonyOS spreman da postane drugi najveći operativni sistem za pametne telefone u Kini, piše HC Newsroom.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi