Instagram se fokusira samo na kratki sadržaj

Instagram, popularna aplikacija za deljenje fotografija i video zapisa kompanije Meta Platforms, će se fokusirati na kratki sadržaj

Instagram se fokusira samo na kratki sadržaj

Instagram, popularna aplikacija za deljenje fotografija i video zapisa kompanije Meta Platforms, će se fokusirati na kratki sadržaj umesto na duge video zapise, prema rečima šefa kompanije Adama Moserija.

Ova strategija je u skladu sa “osnovnim identitetom” Instagrama da povezuje ljude sa prijateljima i pomaže im da istraže svoje interese. Iako dugi video zapisi i dalje mogu biti postavljeni, prioritet platforme ostaje na kratkim video zapisima.

Mosseri je odgovorio na pitanje korisnika o dugim video zapisima kratkim video klipom u kojem je rekao “ne” i objasnio strategiju kompanije. On je objasnio da ova aplikacija ima dva glavna cilja: da olakša povezivanje korisnika sa njihovim prijateljima i da im omogući istraživanje interesa. Ovi ciljevi su simbiotički.

Na primer, korisnici često dele kratke video zapise, kao što su Reels, sa prijateljima koji imaju slična interesovanja. Ovo deljenje podstiče povezivanje i održava korisnike angažovanim sa sadržajem koji dele drugi.

Instagram neće forsirati duže video zapise jer ne donose interakcije

Nasuprot tome, dugi video zapisi narušavaju ovu ravnotežu. Moseri je primetio da gledanje videa od 10 ili 20 minuta dovodi do manje interakcije sa prijateljima i manje verovatnoće da će se sadržaj deliti. Ovo narušava osnovni identitet Instagrama, zbog čega platforma neće fokusirati na dugometražni video sadržaj.

Instagram je ranije pokrenuo IGTV, zasebnu funkciju za duge video zapise, 2018. godine. Omogućavao je korisnicima da postavljaju video zapise do sat vremena, što nije bilo moguće na Instagramu u to vreme. Međutim, IGTV je ukinut 2022. godine jer je kompanija preusmerila fokus na Reels.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi