Istraživači pronašli Coldplay stihove u Kingston SSD firmveru

Novi Kingston SSD firmver za model KC2000 M.2 formata donosi bolje performanse u QD1 poslovima i stihove Coldplay – The Scientist pesme

Istraživači pronašli Coldplay stihove u Kingston SSD firmveru

Bezbednosni istraživači su pronašli neočekivani niz podataka u Kingston SSD firmveru. U pitanju je firmver za model KC2000 M2. SSD, ali ovaj niz podataka nikako ne uzrokuje ništa negativno, niti je bag ili bezbednosni propust, već se radi o stihovima Coldplay pesme.

Bleeping computer je objavio da je Nikolas Stark pronašao tekst soft rok pesme The Scientist. Iako ne postoji zvanično objašnjenje o čemu se radi, pretpostavlja se da se radi o nizu podataka koji je korišćen za testiranje.

Sam firmver je i dalje dostupan i možete ga preuzeti direktno na Kingston sajtu i sami proveriti o čemu se radi. Potrebno je da pratite ovaj link, preuzmete zip fajl i pokrenete neki hex editor, ili otvorite online verziju u koju je potrebno učitati S2681103.bin fajl. Dovoljno je da uradite pretragu po nekom od poznatih stihova pesme koja počinje sa „Come up to meet“, odnosno „ComeUpToMeet“ u pretrazi kako biste se pozicionirali na početak stihova pesme The Scientist.

Interesantno je da je ovaj firmver zvanično pušten još početkom 2020. godine, a jedno od značajnih unapređenja donosi bolje QD1 performanse. U napomenama se ne pominju poboljšanja koje donosi Coldplay…

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi