Jedan od najboljih VPN-ova od sada radi na Copilot+ PC-u koji pokreću Snapdragon X procesori

Private Internet Access (PIA) od sada ima verziju VPN-a koja u startu podržava rad sa ARM procesorima

Jedan od najboljih VPN-ova od sada radi na Copilot+ PC-u koji pokreću Snapdragon X procesori

Private Internet Access (PIA) je lansirao ARM verziju svog VPN-a koja sada radi sa Copilot+ PC-jevima koje pokreću Qualcomm Snapdragon X Elite i Snapdragon X Plus procesori. Ovi uređaji, kao što su Surface Pro 11, Surface Laptop 7 i Samsung Galaxy Book4 Edge, su nedavno lansirani i već su dobili pozitivne recenzije, ali su ograničeni zbog rada na „Windows 11 on Arm“ arhitekturi. Dosad je bilo vrlo malo VPN-ova koji su radili sa ovim PC-jevima, ali sada PIA nudi rešenje.

Himmat Bains, šef proizvoda u Private Internet Access, izjavio je da je PIA radila naporno kako bi prenela sve svoje funkcionalnosti na novu generaciju ARM baziranih računara i izrazio zadovoljstvo što korisnici mogu ponovo uživati u punoj snazi PIA platforme. Iako je rad na ARM sistemu nosio svoje izazove, PIA je uspela u nameri da korisnicima donese softver sa svim svojim funkcionalnostima kako bi njihov VPN radio na „Windows on Arm“ uređajima.

Windows on ARM je dobio potpuno funkcionalnu verziju VPN-a

ARM verzija PIA VPN-a je označena kao beta proizvod, uprkos rigoroznom testiranju. PIA objašnjava da će VPN ostati beta proizvod dok Microsoftov ARM ekosistem ne bude potpuno implementiran. PIA je sada jedan od retkih VPN-ova koji podržava „Windows on Arm“, zajedno sa NordVPN-om koji je najavio predstojeću verziju svog VPN-a koja radi na „Windows 11 on Arm“ platformi, ali još nije isporučena tržištu.

„Windows 11 on Arm“ može emulirati aplikacije, ali VPN-ovi su posebna kategorija jer često zavise od drajvera koji nisu dostupni za ARM sisteme. PIA je sada na listi VPN-ova koji rade na PC-jevima sa Qualcomm Snapdragon X Elite, Snapdragon X Plus ili drugim ARM procesorima. PIA je jedan od najboljih VPN softvera i podržava različite platforme kao što su Windows, macOS, iOS, Android i web.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

PIA pomaže u očuvanju sigurnosti vašeg uređaja, tako što preusmerava saobraćaj preko privatnog servera i maskira vašu IP adresu. Možete koristiti PIA da se pretvarate da ste na drugoj lokaciji ili da zaobiđete regionalna ograničenja.

PIA ima automatski prekidač koji zaustavlja internet saobraćaj ako je veza sa PIA prekinuta. Koristi servere koji rade samo sa RAM-om i ne skladišti podatke o korišćenju VPN-a. Takođe nudi neograničenu propusnost, blokator oglasa i zlonamernog softvera i ima podršku za P2P.

Uvođenjem VPN softvera koji u startu podržava ARM, PIA omogućava korisnicima Copilot+ PC-jeva da uživaju u svim prednostima VPN-a, čuvajući svoje podatke na sigurnom i u potpuno privatnom radnom okruženju, piše Windows Central.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi