Kako bi izgledalo poređenje Windowsa 95 i Windowsa 10?

Kada je u pitanju interfejs, ima mišljenja da Windows 10 ne donosi dovoljno promena i da je previše sličan svojim prethodnicima, uključujući čak i "drevni" Windows 95

Naravno, naslov zvuči pomalo pretenciozno, jer je takvo poređenje gotovo nemoguće napraviti, ali će ove zanimljive sličice svakako baciti izvestan pogled na čitavu stvar. Windows 10 je opisan kao jedan od najnaprednijih operativnih sistema koje je Microsoft ikada objavio, a očekuje se da bude faktor promene u korist kompanije iz Redmonda.
Međutim, kada je u pitanju korisnički interfejs, ima mišljenja da Windows 10 ne donosi dovoljno promena i da je previše sličan svojim prethodnicima, uključujući čak i “drevni” Windows 95. Kako bi sve ovo bolje dočarao, jedan korisnik reddita je napravio uporednu fotografiju koja pokazuje koliko je zaista Microsoft izmenio interfejs u Windowsu 10 u odnosu na Windows 95 koji je objavljen pre čitave dve decenije. Ovo i ne mora da bude loša stvar, jer korisnici vole poznate stvari koje im Windows nudi, ali ima i onih koji misle da bi Windows 10 zahtevao moderniji pristup.
win95102.jpg
win95103.jpg
win95104.jpg
win95105.jpg
win95106.jpg
win95107.jpg
Izvor: Softpedia
Pozivamo vas da pratite naš Windows 10 hub sa najnovijim i najsvežijim informacijama o novom Microsoftovom operativnom sistemu!
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi