Kakva zbrka na samom početku, ne žurite sa instalacijom Windows 11 24H2, Microsoft priznaje da može napraviti probleme u nekim online igrama

Računari koji koriste široko rasprostranjen alat za anti-cheat možda neće moći da instaliraju Windows 11 24H2 ažuriranje

Kakva zbrka na samom početku, ne žurite sa instalacijom Windows 11 24H2, Microsoft priznaje da može napraviti probleme u nekim online igrama

Windows 11 24H2 nije bio dugo u opticaju, a već se pojavljuju problemi sa greškama, pri čemu su neki PC gejmeri pogođeni frustrirajućim situacijama.

Do sada, 24H2 ažuriranje je imalo ograničeno uvođenje za Windows 11 računare, dok su  Copilot+ PC-jevi imali 24H2 od samog početka, iako ne sa svim njegovim funkcijama, uz još mnogo novih AI mogućnosti koje tek dolaze. Ipak, ova oprezna implementacija nije sprečila da se problemi sa 24H2 pojave, a neki od njih pogađaju konkretno PC gejmere.

Prema “Windows release health status” tabeli, postoji problem sa igrom Asphalt 8, ali i veći potencijalni problem sa nekim igrama koje koriste Easy Anti-Cheat (EAC). Ovo uključuje neke veoma popularne igre kao što su Fortnite i Apex Legends, na primer.

Microsoft objašnjava: “Neki uređaji koji koriste Easy Anti-Cheat prestaju da reaguju i prikazuju BSoD.”

Napomena da nisu sve igre sa EAC-om pogođene; samo one koje koriste stariju verziju alata za zaštitu od varanja nisu kompatibilne sa Windows 11 24H2. Tom’s Hardware izveštava da verzije EAC-a pre aprila 2024. dobijaju plavi ekran sa porukom “Memory Management” (potpuno blokiranje sistema, drugim rečima).

Takođe, vredi napomenuti da AMD Ryzen procesori nisu pogođeni, već samo računari sa Intel CPU-ima (i to ne stariji čipovi – samo Alder Lake procesori ili noviji iz Intel-ove serije).

Bag sa Asphalt 8 je jednostavniji; računar povremeno može zamrznuti i prestati reagovati.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Kao rezultat toga, primenjena su ograničenja kompatibilnosti za računare koji imaju instaliranu igru Asphalt 8 ili zastarelu verziju Easy Anti-Cheat, kako bi se sprečilo nastajanje problema.

Ako spadate u ove kategorije, nećete dobiti Windows 11 24H2 – i nećete ga moći videti u Windows Update-u – dok Microsoft ne reši ove probleme sa kompatibilnošću.

Problemi sa asfaltom

Što se tiče Asphalt 8, jedino što možete učiniti jeste da deinstalirate igru ako ste očajni za Windows 11 24H2 ažuriranjem (iako ćete možda morati da sačekate zbog faznog uvođenja).

U slučaju Easy Anti-Cheat, možete pokušati da instalirate najnoviji patch za bilo koju igru koja koristi ovaj alat, u nadi da je ažuriranje EAC-a uključeno u taj patch. U tom slučaju, sa novijom verzijom Easy Anti-Cheat, nadamo se da više nećete imati problem.

Da budemo fer prema Microsoft-u, bilo bi očekivano da svaki developer uključi najnoviju verziju Easy Anti-Cheat sa poslednjim ažuriranjem igre, i igre ne bi trebalo da koriste EAC verzije starije od šest meseci. Ako developer nije uključio novu EAC verziju u ažuriranja igre, to nije greška Microsoft-a.

Osim problema sa igrama, Microsoft je ukazao na neke druge probleme u Windows 11 24H2. To uključuje neispravno funkcionisanje senzora otiska prsta, aplikacije koje prilagođavaju pozadinu uzrokujući haos i druge probleme sa kompatibilnošću kod računara sa Intel Smart Sound Technology (SST) drajverom.

Za sada nema ozbiljnih grešaka koje bi zaustavile rad sistema, što je svakako olakšanje, iako je još uvek rano za 24H2 ažuriranje. Kao što je napomenuto, samo ograničen broj korisnika Windows 11 trenutno ima 24H2, prenosi TechRadar.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi