Microsoft AI pomoćnik Copilot izgleda stiže i na Windows 10

Kompanija Microsoft navodno planira da svoj AI pomoćnik Copilot doda i operativni sistem Windows 10 koji i dalje radi na milijardu uređaja mesečno

Microsoft AI pomoćnik Copilot izgleda stiže i na Windows 10

Digitalni asistent zasnovan na veštačkoj inteligenciji (AI) kompanije Microsoft navodno uskoro stiže i na Windows 10 operativni sistem. Tako će se AI pomoćnik Copilot, ali izgleda i bočna traka iz Windows 11 naći na starijoj verziji ovog operativnog sistema, piše Windows Central.

AI pomoćnik Copilot zvanično je lansiran u septembru ove godine za Windows 11, a beta verzija bila je dostupna korisnicima mesec dana ranije. Funkcije pomoćnika uključivaće navodno dodatke koji rade na obe Windows OS verzije, a portal piše da bi Copilot mogućnosti na njima trebalo da budu približno iste.

Ovakav potez kompanije Microsoft, dodao bi značajan broj ljudi Copilot korisničkoj bazi, uzevši u obzir da Windows 10 i dalje radi na oko milijardu aktivnih uređaja mesečno. U međuvremenu, Windows 11 lansiran je pre više od dve godine, a nalazi se na otprilike samo 400 miliona aktivnih uređaja na mesečnom nivou.

S obzirom na to da je prethodna Microsoft OS verzija i dalje mnogo popularnija od Windows 11, kompanija će moći da kaže da je umesto na 400 miliona, Copilot dostupan na 1,4 milijarde uređaja.

Ipak, kompanija nije komentarisala ove navode, a podsećamo da zvanična podrška Microsoft podrška za Windows 10 ističe u oktobru 2025. To znači ili da ovaj izveštaj nije tačan, ili da će kompanija možda proširiti podršku za prethodnu verziju operativnog sistema ukoliko zaista bude dodala AI pomoćnika i na nju.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi