Microsoft Edge sada nudi pet besplatnih GB za VPN surfovanje

Pregledač Microsoft Edge svojim korisnicima sada umesto jednog, nudi pet besplatnih GB za VPN sufrovanje na internetu, naizgled malo povećava privatnost

Microsoft Edge sada nudi pet besplatnih GB za VPN surfovanje

Kompanija Microsoft pokušava da održi korak sa konkurencijom u mnogim pogledima, a tako i po pitanju svog Microsoft Edge browsera na koji uvodi mnoge alate, kao što su i oni zasnovani na veštačkoj inteligenciji. Međutim, privatnost pregledanja je sve prisutnija među rivalima, pa tako Edge sada umesto jednog, nudi pet besplatnih GB za VPN pregledanje.

Funkcija Edge VPN je kao što joj i samo ime kaže, jednostavna vrste VPN usluge koja korisnicima može obezbediti malo privatnosti, jer tokom surfovanja internetom prikazuje da oni to rade sa druge IP adrese. Iz kompanije su potvrdili da su zvanično povećali broj besplatnih gigabajta koje nude za ovu uslugu.

Microsoft Edge besplatna usluga nije zaista toliko privatna

Međutim, u ponudi postoji caka, jer ova opcija samo naizgled povećava privatnost pregledanja. Da bi korisnici uopšte mogli da koriste funkciju Edge VPN, moraju se prvo prijaviti sa svojim Microsoft nalogom, što zauzvrat automatski omogućava sinhronizaciju podataka.

Microsoft, s druge strane, objašnjava da je nalog neophodan kako bi korisnici pristupili besplatnim VPN podacima i da bi kompanija mogla da izračuna kada su istrošili besplatnih pet GB. Navodno tvrdi da se identitet naloga nikada ne deli sa dobavljačem njihove VPN usluge, američkom firmom Cloudfare.

Automatska sinhronizacija, s druge strane, podrazumeva da korisnički podaci o internet pretrazi automatski postaju dostupni u svim prijavljenim verzijama Edge pregledača. U njih spadaju istorija pregledanja, podešavanja, zapamćene lozinke, adrese, ekstenzije i drugo.

Iako usluga koju Microsoft nudi jeste lep pokušaj privlačenja korisnika koji vole povećanu privatnost na internetu, ona ipak ne zadovoljava njihove prave potrebe, samim tim jer nije zaista privatna. Ovo definitivno ne pomaže kompaniji da obezbedi svoje mesto među pregledačima kao što su Tor, DuckDuckGo i Brave u nekim segmentima.

Stoga, ukoliko posebno izbegavate sinhronizaciju podataka, a ujedno želite da koristite VPN usluge, bolje je naći namenskog provajdera ovakve usluge koji tako nudi i neograničeno zaštićenije internet surfovanje.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi