Microsoft lansira objedinjenu Windows aplikaciju za Android, macOS, iOS, i browsere

Nova Microsoft Windows aplikacija omogućava strimovanje Windowsa iz različitih izvora na macOS, iOS, iPadOS, Android i Windows uređajima, sa podrškom za prilagodljiv početni ekran, više monitora i USB preusmeravanje za lokalne uređaje

Microsoft lansira objedinjenu Windows aplikaciju za Android, macOS, iOS, i browsere

Microsoft danas pokreće Windows aplikaciju za macOS, iOS, iPadOS, web pregledače, Android uređaje, pa čak i Windows računare. Ova Windows aplikacija je u suštini klijent za strimovanje kopije Windowsa iz raznih izvora, uključujući Windows 365, Azure Virtual Desktop, Remote Desktop i druge.

Nova objedinjena aplikacija je bila u test fazi skoro godinu dana i uključuje prilagodljiv početni ekran, podršku za više monitora i USB preusmeravanje, tako da možete koristiti lokalne uređaje poput veb-kamera, skladišnih uređaja i štampača kao da su direktno priključeni na cloud PC.

Windows aplikacija je ograničena na Microsoft poslovne i školske naloge, jer je prvenstveno dizajnirana za postojeće korisnike Remote Desktop klijenata za Windows i druge operativne sisteme koji žele da pređu na nju.

Microsoft već decenijama ima slične aplikacije za daljinsko povezivanje sa računarima na Windowsu, uključujući aplikaciju Remote Desktop Connection koja se i dalje isporučuje kao deo Windowsa 11. Ove aplikacije, uključujući novu Windows aplikaciju, korisne su za povezivanje sa radnim računarima sa ličnog laptopa ili PC-ja.

Međutim, nema naznaka da Microsoft planira da podrži korisničke naloge sa svojom novom Windows aplikacijom. Prošle godine je otkriveno da Microsoft ima dugoročni cilj da potpuno preseli Windows u cloud kako bi “omogućio poboljšane usluge pokretane veštačkom inteligencijom i potpuno roaming digitalnog iskustva korisnika”.

Korisnici Windowsa mogu preuzeti Windows aplikaciju iz Microsoft Store-a. Takođe je dostupna u Apple App Store-u za macOS, iOS i iPadOS. Android verzija danas ulazi u javnu preview fazu, piše The Verge.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi