Microsoft otklonio grešku koja je rušila Windows 11 taskbar

Microsoft je potvrdio da bi taskbar na nekim Windows 11 verzijama sada trebalo da funkcioniše ispravno. Nadamo se da je tako.

Microsoft otklonio grešku koja je rušila Windows 11 taskbar

Krajem juna 2024. godine, Microsoft je potvrdio neobičnu grešku u određenim izdanjima i konfiguracijama Windows 11 operativnog sistema. Kompanija je otkrila da bi korisnici Windows N izdanja i redovnih verzija sa određenim isključenim funkcijama imali problema sa taskbarom, koji bi prestao da reaguje ili se čak uopšte ne bi prikazivao na ekranu. Sada je problem konačno rešen.

Problem sa taskbarom je uglavnom mučio korisnike Windows N (posebnog SKU sa određenim onemogućenim medijskim funkcijama) i drugih izdanja sa onemogućenim “Medijskim funkcijama” u Control Panelu.

Windows 11 dobio zvaničnu zakrpu

U zvaničnim beleškama za KB5040442, Windows 11 ažuriranja za jul 2024. godine, Microsoft je potvrdio da bi taskbar sada trebalo da funkcioniše ispravno. Evo šta je kompanija izjavila:

“KB5040442 je obavezno ažuriranje jer sadrži važne bezbednosne ispravke. To znači da će vaš sistem preuzeti i instalirati ovo ažuriranje bez traženja dozvole. Međutim, možete ubrzati proces odlaskom na Podešavanja > Windows Update i klikom na “Proveri za ažuriranja.” Alternativno, posetite Microsoft Update Catalog i preuzmite offline instalacioni paket.”

Još uvek postoji jedan poznat problem koji Microsoft mora da reši. U verzijama Windows 11 22H2 i 23H2, poslovni korisnici ne mogu da se ažuriraju sa Pro na Enterprise izdanje čak i sa važećom licencom. Microsoft radi na rešenju ovog problema.

U slučaju da ste propustili, Microsoft je nedavno izdao podsetnik da će podrška za verzije Windows 11 21H2 i 22H2 prestati za manje od 90 dana. Korisnici koji ostanu na tim verzijama biće prisilno ažurirani na verziju 23H2, koja je trenutno najnovije izdanje Windows 11.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi