Chat GPT-4 dostupan svima, Microsoft ukida listu čekanja

Microsoft je u centru pažnje, prvi put posle desetak godina, zahvaljujući Chat GPT-4 servisu koji koristi veštačku inteligenciju.

Microsoft uživa u publicitetu koji mu je tako nedostajao svih ovih godina. Napokon, izlaskom Chat GPT servisa na bazi veštačke inteligencije, ponovo je u centru pažnje korisnika. Uprkos uspehu za kratko vreme i opšte euforije, Microsoft je svo vreme bio oprezan i uzdržan sa tempom kojim je omogućavao korisnicima da isprobaju i koriste novi Bing pretraživač na bazi Chat GPT-4 tehnologije. Međutim, ubrzo nakon izlaska, izgleda da novi Bing ruši sve dosadašnje barijere popularnosti.

Microsoft koji je inače najveći investitor u kompaniju Open AI, izgleda da je ukinuo liste čekanja koje postoje zbog velikog interesovanja korisnika za korišćenjem najnovije verzije Bing pretraživača i Chat GPT-4 AI tehnologije.  Navodno, sada svi korisnici imaju momentalni pristup ovoj tehnologiji.

Windows Central je među prvima uočio ovu promenu, potvrđujući kako korisnici više ne moraju da čekaju u želji da isprobaju novi Bing. TechCrunch je testirao nekoliko različitih naloga, starih i novih, i svaki put je dobio momentalni pristup novoj usluzi.

Novi Microsoft Bing i Chat GPT-4 možete koristiti odmah i bez čekanja

Uprkos činjenici da naslovna strana novog Bing pretraživača i dalje prikazuje taster za prijavu na listu čekanja, možete se prijaviti sa vašim važećim nalogom i praktično odmah koristiti usluge novog servisa. Dok se čeka potvrda od strane kompanije Microsoft kako je novu verziju AI usluge moguće koristiti praktično bez čekanja, kompanija iz Redmonda će kasnije tokom dana, održati novi događaj pod nazivom “Poboljšajte produktivnost uz pomoć veštačke inteligencije”. Agenda današnjeg događaja je ograničena na predstavljanje novog alata za Microsoft 365 (Office) koji će koristiti snagu veštačke inteligencije, ali nas ne bi iznenadilo ako se usput održi najava u vezi novog Bing pretraživača, prenosi TechCrunch.

Microsoft pokušava u ovom trenutku da iskoristi momentum sveopšte Chat GPT popularnosti i zato ga ubrzano ugrađuje u svoje najpopularnije servise i programe. Prošlog meseca, Microsoft je uveo Chat GPT-4 u “Taskbar” Windows 11 operativnog sistema. Ranije tokom ove nedelje je i Edge internet pregledač dobio novu opciju Bing AI pretraživača.

Open AI tehnologija se pokazala kao pun pogodak za Bing pretraživač, obzirom da je prijavljeno čak 100 miliona dnevno aktivnih korinsika na ovom servisu. Ovo je u najmanju ruku i očekivano imajući u vidu euforiju koja vlada u vezi Chat GPT usluge, uspevši da privuče na desetine miliona korisnika željnih da ga pokrenu i isprobaju.

Nakon što su korisnici uspeli da pređu određenu granicu i dovedu ga u problematičnu situaciju, Microsoft je počeo da uvodi različita ograničenja prilikom konverzacije ovog AI alata sa krajnjim korisnicima, pre svega zbog velikog interesovanja i preopterećenja svojih servera. Ranije tokom nedelje je uveo ograničenje od 15 minuta po pojedinačnoj sesiji ili 150 poruka na dnevnom nivou.   

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi