Ne instalirajte novi Nvidia drajver - izaziva treperenje i crne ekrane

Nvidia je objavila novi WHQL 535.98 drajver za grafičke karte, koji optimizuje rad za nove igre Diablo IC i System Shock PC, ali i pravi gomilu problema

Ne instalirajte novi Nvidia drajver - izaziva treperenje i crne ekrane

Izlazak novih grafičkih drajvera znači optimizaciju rada grafičke karte za nove igre. Međutim, novi WHQL 535.98 drajver za grafičke karte koji je Nvidia izbacila načelno treba da reši neke postojeće probleme, uključujući i Freestyle bag koji je uzrokovao da se igre same gase. Nažalost, pored optimizacija, stigao je i paket problema.

Diablo IV je i zvanično dostupan za sve koji su kupili ovu igru u preorder periodu. Ako imate Nvidia grafiku, naravno da ćete instalirati novi drajver, koji optimizuje rad grafike i sa ovom igrom. Slično je i sa System Shock PC rimejkom. Ono što ne očekujete su bagovi poput crnog ekrana, ili treperenja slike. Ako je sudeći po korisnicima na Nvidia forumu koji su probali novi drajver, ovo je rezultat koji dobijate.

Problem nije vezan samo za jednu ili dve grafike, već je raširen na širok dijapazon proizvoda. Jedan korisnik je prijavio da G-Sync na RTX 4070 redovno izbacuje crne ekrane, čak i u Windows operativnom sistemu, a ne samo u igrama, piše Fudzilla.

“Nikada nisam imao ovakvo ponašanje sa svojim starim RTX 3080. Dell S2721DGF/razni DP kablovi/testirao više 4070 Ti verzija. I ne, nije do monitora ili grafike, problem je u drajveru. Prosto je neverovatno da se tako nešto dešava u ovom cenovnom rangu,” rekao je pomenuti korisnik.

Drugi je rekao da je ažurirao drajver na 535.98 koristeći Nvidia GeForce Exerience, i samo nekoliko minuta nakon toga, njegov ekran je počeo neprestano da treperi svaki put kada pomeri kursor.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (3)
  1. tozovac

    Врло брзо су избацили нове драјвере, за неколико дана две верзије. Очигледно и у претходном нешто није ваљало.

  2. MegaSkot

    Kod predhodnog ne treperi ništa. 😂

  3. Чичарито

    Синоћ ажурирам драјвере, а данас ова вест, весело... 🫠

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi