Objavljeni sistemski zahtevi za Diablo IV, spremite novčanike

Diablo IV bi trebao da se pojavi za malo više od mesec dana, a kompanija Blizzard je objavila sistemske zahteve za minimalne, srednje i preporučene mašine

Objavljeni sistemski zahtevi za Diablo IV, spremite novčanike

Minimalni sistemski zahtevi za Diablo IV ciljaju 1080p rezoluciju u 30 fps sa podešavanjima grafike na najnižim, srednji zahtevi ciljaju 1080p u 60 fps sa srednjim (medium) podešavanjima grafičkih detalja, dok Ultra skače na 4K, izostavljajući 1440p rezoluciju sa spiska, prenosi KitGuru.

Dobra vest su Diablo IV minimalne specifikacije

Blizzard je oduvek brinuo o svojoj igračkoj publici i optimizaciji igara tako da mogu da rade na prosečnim računarima. Neko može reći da to nije briga o publici, već prosto omogućavanje većem broju korisnika da igra njihove igre… U svakom slučaju, minimalni sistemski zahtevi su zaista – minimalni. Tako će Diablo IV u 1080p izbacivati 30 fps ukoliko imate drugu generaciju Core i5 procesora, ili AMD FX-8350, sa 8 GB radne memorije i GTX 660 odnosno Radeon R9 280 grafičku kartu iz 2014. godine.

Srednje specifikacije su za one koji žele da ostanu na 1080p rezoluciji, ali uz veći broj frejmova. Takva mašina ima Core i5 4670K/Ryzen 1300X ili jači CPU, 16 GB RAM-a i GTX970 odnosno Radeon RX 470 grafiku. Ukoliko želite da ostanete na ovoj rezoluciji, ali želite bolji vizuelni kvalitet, „High“ specifikacije su malo zahtevnije: Intel Core i7-8700K ili AMD Ryzen 2700X, 16 GB RAM-a, GeForce RTX 2060 ili Radeon RX 5700 XT.

Za sve vas sa 4K monitorima koji želite da iskoristite maksimum od svojih periferija, preporučena Ultra 4K mašina izgleda ovako: Intel Core i7-8700K ili AMD Ryzen 7 2700X, 32 GB RAM-a i GeForce RTX 3080 ili Radeon RX 6800 XT. Nije toliko strašno, posebno jer sada kada Ethereum više ne može da se kopa, polovnih grafika na KupujemProdajem ima koliko god hoćete.

Naravno, ako želite da iskoristite DLSS 3, za koji Diablo IV ima podršku od prvog dana, onda će vam trebati još jača grafička karta (nešto iz RTX40 serije). Sama igra će zahtevati 90 GB prostora za disku i preporučuje se SSD, što je danas postalo uobičajeno za novije igre. Premijera Diablo IV igre je zakazana za 6. juna, iako će kupci Deluxe i Ultimate izdanja koji unapred poruče i plate svoju kopiju dobiti pristup već 2. juna.

Activision Blizzard je u žiži javnosti već neko vreme zbog potencijalne akvizicije od strane Microsofta, koja čeka odobrenje regulatornih tela u Velikoj Britaniji, Sjedinjenim Američkim Državama i Evropskoj uniji. Već na prvom koraku, Britanska Uprava za konkurenciju i tržišta (CMA) blokirala je proces akvizicije, jer su zaključili da bi akvizicija mogla da “promeni budućnost brzorastućeg tržišta cloud gejminga, što bi dovelo do smanjenja inovacije i manjeg izbora za gejmere u Velikoj Britaniji”.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (4)
  1. Uf,što su zahtevii....

    Pa koji srpski gejmer,koji drži do sebe,ne ispunjava većinu ovih zahteva? :LOL:

  2. sermakarije

    samo konzola :D

  3. Samo bahato

  4. Maximuss

    900e grafika potrebna za nove igre = PS5 sa dva kontrolera i igara koliko voliš

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi