Netflix-ova zabrana deljenja lozinki definitivno daje rezultate

Netflix dobio 8 miliona novih pretplatnika čak i nakon nepopularnih mera zabrane deljenja lozinki i povećanja cena pretplate

Netflix-ova zabrana deljenja lozinki definitivno daje rezultate

Netflix je nastavio da širi svoje streaming usluge kriranjem sopstvenog originalnog sadržaja, konstantnim proširivanjem svoje ponude dodavanjem novih TV serija i filmova, kao i poboljšavanjem korisničkog iskustva putem unapređenih funkcija.

Međutim, ove promene dolaze uz određenu cenu, pa je platforma nedavno povećala cene pretplate. Uprkos ovom poskupljenju, najveća streaming kompanija je dobila 8 miliona novih pretplatnika globalno, čime je ponovo dokazala svoj međunarodni uspeh.

Netflixov rast je zaista impresivan, jer je kompanija dobila 8 miliona novih pretplatnika globalno od aprila, uprkos povećanju cena. Kompanija je intenzivno radila na ekspanziji i rastu, ne samo sa svojim proizvodima i funkcijama, već i sa plaćenim pretplatama.

Netflix ostvario impresivan rast uprkos povećanju cena

Aktivno su radili na zabrani deljenja lozinki, što je potaklo korisnike da pređu na plaćene pretplate, i dodali internacionalno priznate serije kako bi povećali prihode.

Platforma takođe podstiče pretplate sa reklamama i organizuje događaje uživo kako bi privukla više pretplatnika. Svi ovi napori su se očigledno isplatili, jer je Netflix uspeo da nadmaši svoje ciljeve u vezi sa brojem pretplatnika.

U četvrtak je Netflix podelio dokument sa informacijama o broju pretplatnika, naglašavajući svoju zaradu u drugom kvartalu. Jedan važan aspekt bio je porast pretplatnika. Kompanija sada ima ukupno 278 miliona pretplatnika streaming servisa širom sveta.

Kompanija takođe podstiče više korisnika na pretplate sa reklamama, uklanjanjem najjeftinijeg plana bez reklama. Ovaj potez je pomogao da se poveća broj pretplata sa reklamama za 34 posto u drugom kvartalu.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Trenutno, najjeftiniji plan iznosi 15,49 USD mesečno. Pretplate sa reklamama počinju od 6,99 USD mesečno i uključuju oko pet minuta reklama po satu gledanja. Dužina reklama može varirati, ali se obično postavljaju pre i tokom sadržaja.

Prihodi Netflixa značajno rastu iz godine u godinu za oko 17 posto, a kompanija predviđa i ukupni rast prihoda. Očekuje se da će reklame značajno doprineti prihodima do 2025. godine, sa porastom broja pretplata sa reklamama. Iznenađujuće je kako, uprkos povećanjima cena, Netflix nastavlja da predvodi u streaming kategoriji sa sve većom bazom pretplatnika, piše wccftech.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi