Netflix počeo sa ukidanjem najjeftinije pretplate bez reklama

Netflix je počeo da ukida osnovnu pretplatu bez reklama u Kanadi i Velikoj Britaniji. Korisnici su počeli da primaju obaveštenja i prilično su nezadovoljni jer je u pitanju klasično, prikriveno povećanje cena!

Netflix počeo sa ukidanjem najjeftinije pretplate bez reklama

Netflix je još u januaru ove godine najavio da će postepeno ukidati osnovni plan pretplate tj onaj najjeftiniji bez reklama i to na tržištima zemalja koje već sada nude pretplate sa reklamama. Kanada i Velika Britanija će biti prve gde će ova praksa uzeti maha. Sada je Netflix počeo da sprovodi ovu politiku, što je ekvivalentno prikrivenom povećanju cena.

Netflix sprovodi svoj plan za ukidanje najjeftinijeg plana pretplate bez reklama za postojeće pretplatnike. Prema brojnim objavama, Netflix traži od pojedinih pretplatnika osnovnog plana da izaberu novi plan kako bi ostali pretplaćeni na Netflix usluge.

Netflix ukida, a korisnici se žale

Jedan korisnik je naveo primer obaveštenja koje je glasilo: “13. jul je poslednji dan za gledanje Netflixa. Izaberite novi plan da biste nastavili da gledate.”

U Kanadi, nakon što je Netflix ukinuo osnovni plan bez reklama od $11.99 mesečno, korisnici mogu samo da plate više ako ne žele da gledaju reklame, počevši od $15.49 mesečno, ili plan od $22.99 mesečno sa 4K kvalitetom. Korisnici koji su voljni da gledaju reklame imaju plan od $6.99 mesečno, prenosi The Verge.

Nije jasno u koje su sledeće zemlje na udaru nove Netflix politike i odluke u vezi ukidanja osnovnog paketa pretplate bez reklama. Međutim, od prošle godine, neke zemlje (kao što su Sjedinjene Države, Kanada i Velika Britanija) su prestale da prihvataju nove korisnike osnovnog plana bez reklama i zadržale ga samo za stare korisnike.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi