Netflix planira poskupljenje usluga, ali navodno prvo čeka da se završi štrajk glumaca

Striming gigant Netflix planira poskupljenje svojih usluga bez reklama, ali izgleda prvo čeka da se završi štrajk glumaca iz američkog udruženja SAG-AFTRA

Netflix planira poskupljenje usluga, ali navodno prvo čeka da se završi štrajk glumaca

Vest koja u vremenu poskupljenja svega, verovatno nije iznenađujuća je to što izgleda Netflix planira poskupljenje usluga, ali će navodno prvo sačekati da glumci okončaju štrajk. Udruženje filmskih glumaca u Američkoj federaciji televizijskih i radijskih umetnika (SAG-AFTRA) već nekoliko meseci protestuje jer su članovi nezadovoljni prihodima, uključujući i one koji im ostanu od striminga, kao i zbog zabrinutosti u vezi sa veštačkom inteligencijom u filmskoj industriji.

Povećanje cena ovog striming giganta tako bi bilo samo još jedno u nizu poskupljenja striming platformi kao što su Spotify, YouTube i druge, a informacije o tome objavio je Wall Street Journal.

Trenutna cena Netflix standardnog članstva, što je najjeftinija pretplata bez oglasa iznosi 15,49 dolara. Poslednji put cene su korigovane početkom 2022, ali ako pogledamo istoriju Netflix poskupljenja za ovaj paket, povećanje koje će možda uvesti sada, odgovara ranijem obrascu.

Naime, ovaj striming servis povećao je cene svojih usluga u oktobru 2017, januaru 2019, oktobru 2020. i potom u januaru 2022. To praktično znači da je na red stigao oktobar 2023, što se izgleda sprema.

Ipak, koliko će njegove usluge poskupeti WSJ nije objavio, dok iz Netflix servisa s druge strane nisu želeli da komentarišu vest. Ipak, kao i u slučaju vremenskog obrasca, isto tako možemo napraviti i cenovni.

Poslednja tri poskupljenja za standardno članstvo bila su između jednog i dva dolara. Na primer, dva dolara u januaru 2019. bilo je najviše što je ovaj paket ikada poskupeo, pri čemu je poslednje povećanje bulo 2022. za dodatnih 1,5 dolara mesečno. Ukoliko i Netflix zaista poveća cene, nadamo se da to ni ovog puta neće biti više od dva dolara, ali trenutno nam preostaje samo nada dok ne bude bilo dostupno više informacija.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (2)
  1. Bas resili da smanje broj korisnika.

  2. Oni su sebi zacrtali profit. Čekaju kraj štrajka da vide koliko će više novaca da ide glumcima (i scenaristima), a onda da taj teret prebace na krajnje korisnike. Naravno i da oni malo zarade od svega.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi