Netflix zvanično počeo da naplaćuje deljenje lozinki u Americi

Trenutak koji su mnogi korisnici čekali sa prezirom je zvanično stigao: Netflix je počeo da suzbija deljenje lozinki u Americi

Netflix zvanično počeo da naplaćuje deljenje lozinki u Americi

Netflix je počeo da naplaćuje deljenje lozinki u četiri zemlje — Kanadi, Novom Zelandu, Španiji i Portugalu — ranije ove godine i u svom izveštaju o zaradi za prvi kvartal striming gigant je rekao da je “zadovoljan rezultatima” i da planira “široko uvođenje” ovog mehanizma, uključujući i Ameriku, u narednom kvartalu.

Kako izveštaj navodi, plaćanje deljenja lozinki je za Netflix važna inicijativa, jer široko rasprostranjena praksa deljenja naloga (preko 100 miliona domaćinstava deli nalog) negativno utiče na sposobnost kompanije da ulaže i poboljša platformu za korisnike koji plaćaju.

Deljenje lozinki za Netflix se od sada naplaćuje

Napominje se da striming gigant očekuje u prvo vreme “reakciju odjavljivanja” korisnika kada objavi vest o uvođenju ove nepopularne mere, ali da korisnici imaju tendenciju da nakon nekog vremena, ponovo aktiviraju svoje naloge.

“Na primer, u Kanadi, za koju verujemo da je pouzdan prediktor za SAD, naša baza pretplatnika je sada veća nego pre pokretanja plaćenog deljenja i rast prihoda se ubrzao i trenutno raste brže nego u SAD”, piše u Netflix kvartalnom izveštaju, koji prenosi Mashable.

Netflix je prvobitno planirao da počne da suzbija deljenje lozinki u SAD ranije ove godine, ali je odlučio da odloži plan jer su “pronašli načine kako da poboljšaju iskustvo za svoje članove”.

Korisnici će moći da dodaju dve dodatne osobe u svoj Netflix Standard ili Premium plan, ali će morati da plate dodatno — verovatno oko 6 dolara po osobi, ukoliko se vodimo trenutnim cenama usluga u Kanadi. Što se tiče planova za Evropu, pa i Srbiju, još uvek ne znamo tačan datum kada će doći do promene, ali je sigurno da hoće.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi