Neuništivi Samsung Secure Folder – aplikacija koja odbija da bude uklonjena

Kompanija Samsung potvrdila je da vlasnici Galaxy uređaja sa OneUI 6.1 korisničkim interfejsom nemaju mogućnost da uklone Secure Folder, ali greškom

Neuništivi Samsung Secure Folder – aplikacija koja odbija da bude uklonjena

Secure Folder (bezbedni folder) jedna je od potcenjenijih funkcija na Samsung Galaxy telefonima – u stvari to je alat za sakrivanje dokumenata, fotografija i aplikacija koje potom mogu da se otvare unosom PIN koda, otiskom prsta, a na nekim uređajima čak i skeniranjem oka. Nažalost, dešava se da korisnici kojima to ne treba, posle OneUI 6.1 ažuriranja ne mogu da uklone aplikaciju Secure Folder, a kompanija je potvrdila da je u pitanju greška na čijem rešavanju radi.

Na internet forumu koji je posvećen korisnicima Samsung proizvoda, predstavnik južnokorejskog giganta potvrdio je ovaj problem. Konstatovao je da nemogućnost brisanja Secure Folder aplikacije proizilazi iz „Google bezbednosne politike” koja je primenjena na OneUI 6.1 verziju korisničkog interfejsa.

Ovaj problem utiče na verziju 1.9.10.27 Secure Folder aplikacije, a Samsung je takođe potvrdio da ovaj problem utiče na Galaxy S23, Galaxy S23 FE, Galaxy Z Fold, Galaxy Z Flip i Galaxy Tab S9 seriju uređaja sa OneUI 6.1.

Kompanija Samsung planira da izda ažuriranje za Secure Folder kroz Galaxy Store, kako bi korisnici imali mogućnost da je uklone, ukoliko ne žele da je koriste ili se služe nekom nezavisnom aplikacijom istog tipa. Dakle, trebaće vam malo strpljenja dok ovo ažuriranje ne bude dostupno, iako nema informacija o vremenskom okviru izdanja.

Iako cela priča o nemogućnosti uklanjanja Secure Folder aplikacije nije problem u globalnim razmerama, neki korisnici mogu biti isfrustrirani jer im unapred instalirana aplikacija zauzima skladište, a ne koriste je, posebno ako više vole alternativna rešenja za zaštitu privatnih datoteka.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi