Nova Android statistika o stanju baterije stiže na Pixel 8a

Google je potvrdio da Android statistika o zdravlju baterije stiže sa izlaskom Pixel 8a telefona, što znači da ih kasnije možemo očekivati i na drugim uređajima

Nova Android statistika o stanju baterije stiže na Pixel 8a

Iako je Google u Android 14 dodao novu ekstenziju statistike baterije u ažuriranju QPR1 koja je prikazivala broj ciklusa punjenja i datum proizvodnje baterije, ova funkcija je u martu nestala. Međutim, dobra vest je da će nova Android statistika o zdravlju baterije biti dostupna od izlaska Pixel 8a telefona, koja će potom verovatno pratiti i druge Pixel uređaje, a kasnije verovatno i druge Android telefone.

Na Google stranici za praćenje grešaka, softverski inženjer kompanije rekao je da funkcija o zdravlju baterije nije ni trebalo da se pojavi da postojećim uređajima, te je zbog toga i nestala, ali da će ona zvanično biti dostupna od izlaska Pixel 8a i drugih predstojećih telefona.

Tačan razlog zašto se funkcija uopšte i pojavljivala na postojećim Pixel telefonima, kao i zašto je bila pristuna toliko dugo, nije objašnjen, ali same statistike takođe nisu bile posebno tačne, primetio je 9to5Google. No, sada deluje da kompanija planira da unapredi ovu funkciju u budućnosti dobijajući pravi debi sa predstojećim Google telefonom srednje klase Pixel 8a telefonom, koji bi trebalo da izađe za oko dva meseca, i to verovatno na Google I/O konferenciji.

Međutim, najbolje od svega je to što će ova funkcija najverovatnije kasnije biti dostupna i za sve druge Android uređaje nakon lansiranja Android 15 operativnog sistema kasnije ove godine.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi