Nova aplikacija donosi Pixel Launcher na sve telefone

Ako ne posedujete Google Pixel telefon, a poželeli ste da koristite funkcije koje nudi Pixel launcher, Pixel Search je aplikacija za vas.

Nova aplikacija donosi Pixel Launcher na sve telefone

U moru aplikacija dostupnih za Android nalaze se i brojni launcheri, odnosno aplikacije koje menjaju početni ekran telefona i omogućuju pokretanje aplikacija i widgeta. Ipak, one mahom ne pružaju iskustvo kakvo nudi Google na svojim Pixel telefonima kroz Pixel Launcher. Problem je što je Pixel launcher ekskluziva Google Pixel uređaja, ali kako javlja Android Authority, tu je nova aplikacija koja bi to iskustvo trebala učiniti dostupnim svima.

Ona je nazvana Pixel Search i odnedavno se može pronaći u Google Play prodavnici. Aplikaciju je napravio Ruškikeš Kamevar koi je autor i aplikacija poput Pinned Shortcuts, Privacy Dashboard i One Click Lock Screen. Pixel Search je dizajniran da imitira Pixel Launcher iskustvo pretrage, kako bi ono bilo dostupno svim Android korisnicima.

Nakon instalacije, Pixel Search možete pokrenuti dodirom ikonice aplikacije ili putem njenog Material You widgeta. Widget ujedno nudi i prečice za Google Discover i Google Voice search.

Primetno je da je korisnički interfejs aplikacije sličan izgledu Pixel Launchera. Korisnika dočekuje ekran za pretragu sa poljem za pretragu na vrhu, kao i predlozima odmah ispod njega. Tu je i lista drugih search engine-a dostupnih u aplikaciji. Ipak, Pixel Search nudi i par opcija koje nećete pronaći u originalnom Pixel Launcheru, uključujući i Netflix, Twitter, Bing i Spotify.

Pixel Search korisnicima omogućuje i da prilagode podešavanja. Dodirom na tri vertikalne tačke moguće je promeniti temu, odabrati koje aplikacije želite da koristite za pretragu, kao i uključiti individualne prečice za rezultate iz aplikacija. Takođe, moguće je birati i grupe pretrage, poput web pretrage, kontakata, aplikacija, fajlova ili prečica unutar aplikacija. Tu je i mogućnost specifična za Pixel Search koja omogućuje da se automatski otvori prvi rezultat.

Jedina stvar koju aplikacija ne može raditi je pretraga sistemskih podešavanja, ali deluje da developer radi i na tome. Pixel Search je potpuno besplatan, a možete ga skinuti na ovom linku.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. petarnik1512

    Postoji i Lawnchair

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi