Nova Apple ažuriranja za telefone i računare donose važne ispravke grešaka u prethodnim verzijama softvera

Verzije softvera iOS 17.2.1 i macOS 14.2.1 su nova Apple ažuriranja koja donose važne, ali neimenovane ispravke grešaka u prethodnim verzijama OS

Nova Apple ažuriranja za telefone i računare donose važne ispravke grešaka u prethodnim verzijama softvera

Danas je izašla najnovija nadogradnja operativnog sistema iOS 17.2.1 za sve kompatibilne modele iPhone uređaja, zajedno sa macOS 14.2.1 verzijom za računare. Ova nova Apple ažuriranja stižu nedelju dana nakon što je kompanija pustila iOS 17.2. nadogradnju za širu javnost, a trebalo bi da isprave važne, ali ujedno i specifično neodređene greške u prethodnim verzijama softvera.

Kompanija tvrdi da sa ovim verzijama stižu i poboljšanja performansi za bolje korisničko iskustvo, a nova Apple ažuriranja možete preuzeti za svoj iPhone ili Mac odlaskom na podešavanja. Ukoliko vam ažuriranje i dalje nije dostupno, to bi trebalo da bude u narednim danima, s obzirom na to da uglavnom uvek postepeno stiže do korisnika u celom svetu.

Kada odete na Settings, treba da pronađete General, a zatim i Software Update i onda da pratite upuststva na ekranu kako biste instalirali najnoviju verziju operativnog sistema za svoj iPhone. Kada su u pitanju nove funkcije, Apple beleške o promenama ističu da iOS 17.2.1 se nadogradnja preporučuje svim korisnicima, s obzirom na to da sadrži „važne ispravke grešaka“.

Jedna od tih grešaka je potencijalno i to da iOS 17 dovodi do toga da aplikacija iMessage nestane prilikom reorganizacije ikona na početnom ekran telefona. Međutim, nije jasno da li je ovo ispravljeno.

U slučaju Mac računara, nadogradnju možete preuzeti putem mehanizma Software Update u sistemskim podešavanjima na kompatibilnim Mac uređajima. Nova verzija macOS Sonoma operativnog sistema 14.2.1 isto kao i ona za iOS sadrži ispravke grešaka, ali i sigurnosne nadogradnje, kao i ranjivost deljenja ekrana koja dovodi do toga da uređaji dele netačan sadržaj.

Osim toga, gigant testira i nove nadogradnje za iPhone, Apple Watch i druge proizvode. iOS 17.3, watchOS 10.3, macOS 14.3 i tvOS 17.3 su u beta fazi i trebalo bi da budu objavljeni široj javnosti u narednim nedeljama, piše Wccftech.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi