Novo ažuriranje donosi bolji 2x zum na Galaxy S23

Samsung je nedavno pustio novo ažuriranje za Camera Assistant aplikaciju koje donosi bolji, optimizovani 2x zum za glavnu kameru za celu Galaxy S23 seriju

Novo ažuriranje donosi bolji 2x zum na Galaxy S23

Nakon instalacije novog Camera Assistant ažuriranja Galaxy S23 telefoni dobijaju optimizovani 2x zum u Photo režimu standardne kamera aplikacije.

U pitanju je nova Camera Assistant aplikacija u verziji 1.1.03.1 i dostupna je preko Galaxy Store prodavnice. U informacijama o promenama se pominje da će Galaxy S23, Galaxy S23+ i Galaxy S23 Ultra sada dobiti zasebnu 2x zum opciju u svojoj Camera aplikaciji. Da bi se to aktiviralo, potrebno je da imate i avgustovsko bezbednosno ažuriranje koje Samsung automatski pušta na svoje telefone, a koje omogućava novu opciju za kameru.

Da biste je aktivirali, potrebno je samo da otvorite Camera Assistant aplikaciju i omogućite Optical Quality Crop Zoom opciju, piše SamMobile.

Na svim telefonima Samsung Galaxy S23 serije kamera dozvoljava zumiranje do 30x kroz klasičnu Camera aplikaciju, dok S23 Ultra može da ide i do 100x. Međutim, nova 2x zum opcija koristi kropovanje kadra na nivou senzora, korišćenjem primarnog senzora kamere. Ovo bi trebalo da omogući kvalitet fotografisanja koji je u rangu pravih optičkih 2x sočiva.

Samsung je ovu opciju nezvanično pomenuo još pre nekoliko meseci, ali smo očigledno morali malo da sačekamo dok se ne završe svi krugovi testiranja i implementacije. Iako na prvi pogled ne deluje kao mnogo bitna stvar, 2x zum je idealan za portrete, sa velikim otvorom blende primarnih kamera na svim telefonima Galaxy S23 serije možete da koristite prirodan bokeh koji daju sočiva tog tipa.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi